Το airfryer ψήνει με ένα μαγικό τρόπο το πιο ζουμερό κοτόπουλο. Το μυστικό για ομοιόμορφο ψήσιμο είναι να κόψεις τις πατάτες σε μικρά κυβάκια, λίγο μικρότερα από τα κομμάτια του κοτόπουλου.
Στη μαρινάδα πρωταγωνιστούν η μουστάρδα, το λεμόνι και η πάπρικα! Μπορείς πάντα να την προσαρμόσεις στα γούστα σου με τα μπαχαρικά και τα μυρωδικά της επιλογής σου.
Tip: Για πιο δεμένο άρωμα αφήνω πάντα το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε ένα μπολ τυλιγμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα.
Υλικά
Για το κοτόπουλο με πατάτες- 2 πατάτες (600 γρ.) κομμένες σε κυβάκια
- 600 γρ. μπούτι κοτόπουλο (κομμένο σε μέτρια κομμάτια)
- 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα για το τελείωμα)
- 50 γρ. μουστάρδα
- 30 ml ελαιόλαδο
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1/2 κτγ σκόνη σκόρδο
- 1/2 κτγ σκόνη κρεμμύδι
- 1 κτγ ρίγανη
- Αλάτι
- Πιπέρι
-
400 γρ. φέτα
-
100 γρ. γιαούρτι
-
100 γρ.
-
1/2 κτγ πάπρικα
-
1/2 κτγ ρίγανη
-
1 κτγ μέλι
-
Αλάτι
-
Πιπέρι
Εκτέλεση
Για το κοτόπουλο με πατάτες- Στρώνουμε το κάδο του airfryer με αντικολλητικό χαρτί
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά
- Ανακατεύουμε πολύ καλά
- Ψήνουμε στους 180°C για 40 - 50 λεπτά ανακατεύοντας στα μισά
-
Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε καλά