Το κλασικό πιάτο μακαρόνια με κεφτεδάκια και κόκκινη σάλτσα γίνεται καλύτερο στο φούρνο, σαν γιουβέτσι. Αυτή η εκδοχή είναι ένα πιάτο που θυμίζει απόλυτα τα φοιτητικά μου χρόνια, καθώς το μαγείρευα συχνά, ειδικά την περίοδο που βρισκόμουν στη Σουηδία.
Υλικά για τη σάλτσα ντομάτας
- Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- ½-1 φρέσκο κόκκινη πιπεριά, καυτερή χωρίς τα σπόρια (ψιλοκομμένη)
- 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
- 400 g ψιλοκομμένες ντομάτες (κονσέρβα)
- Θαλασσινό αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέστε μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
- Όταν το λάδι είναι ζεστό, προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και την πιπεριά και τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
- Προσθέτουμε το βασιλικό και στη συνέχεια, μετά από λίγα δευτερόλεπτα, προσθέτουμε και τις ντομάτες.
- Αφήνουμε να σιγοβράσει για 5 λεπτά περίπου. Θα προκύψει μια ωραία σάλτσα με κομμάτια ντομάτας.
- Αν θέλεις να είναι πιο ραφινάτη μπορείς απλά να την περάσεις μέσα από ένα χοντρό κόσκινο.
- Δοκιμάζουμε τη σάλτσα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Υλικά για το στήσιμο του πιάτου
- 500 γρ. πέννες
- 250 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 15 κεφτεδάκια (κάνε κλικ εδώ για να δεις την αγαπημένη μου συνταγή για κεφτεδάκια)
- 300 γρ. τριμμένη παρμεζάνα (ή ό,τι άλλο κίτρινο τυρί σου αρέσει)
Εκτέλεση
- Βράζουμε τις πέννες σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό. Θέλουμε να είναι al dente γιατί το βράσιμο τους θα συνεχιστεί και στο ταψί.
- Μόλις βράσουν τα μεταφέρουμε στο τηγάνι της σάλτσας και ανακατεύουμε καλά.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ατομικά ταψάκια, προσθετουμε μερικά κεφτεδάκια και τέλος πασπαλίζουμε με παρμεζάνα.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.
Serve With Love
Δοκίμασε τη συνταγή μου, ανέβασε φωτογραφία με hashtag #coolartisan και εγώ θα την κάνω repost εδώ