Η απόλυτη συνταγή για όσους δεν ζουν χωρίς σοκολάτα, όπως και ο υπογράφων! Είναι πολύ εύκολο και το μυστικό του για τη ρευστή σοκολάτα που ρέει σαν καυτή λάβα βρίσκεται στο ψήσιμο! Γίνεται χωρίς μίξερ και χρειάζεται μόνο λίγα λεπτά προετοιμασίας.
Η ζωή είναι πιο όμορφη μετά από αυτό το κέικ!
Υλικά
- 400 γρ κουβερτούρα
- 160 γρ βουτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 7 αυγά
- 250 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 160 γρ λευκή κρυσταλλική ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κουταλάκι του γλυκού στιγμιαίο καφέ
- βούτυρο και κακάο για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο στις αντιστάσεις στην πιο δυνατή θερμοκρασία που έχει.
- Λιώνουμε τη σοκολατα με το βούτυρο σε μπεν μαρί με προσοχή να μην ακουμπάει το σκεύος στο νερό που βράζει γιατί θα καεί η σοκολάτα.
- Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο μείγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά για να λιώσει.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα ανακατεύοντας με μια σπάτουλα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλάτι και τον καφέ.
- Βουτυρώνουμε το ταψί του κέικ και στη συνέχεια το καλύπτουμε με λίγο κακάο.
- Δεν χρησιμοποιώ αλεύρι για να μην είναι άσπρο εξωτερικά μόλις το ξεφορμάρω.
- Γεμίζουμε τη φόρμα με το μείγμα του κέικ.
- Μόλις σβήσει η λυχνία του φούρνου, δηλαδή έχει φτάσει στο μάξιμουμ της θερμοκρασίας, βάζουμε το κέικ μέσα στο φούρνο, αμέσως τον σβήνω, κλείνω την πόρτα και αφήνω το κέικ εκεί για 15 λεπτά.
- Στη συνέχεια το βγάζω, το αφήνω για 20 λεπτά πάνω στο πάγκο της κουζίνας και ξεφορμάρω.