Η σοκολάτα και το Μακεδονικό Ταχίνι είναι ο μεγαλύτερος έρωτας στη ζαχαροπλαστική
τώρα που είναι περίοδος νηστείας. Για μένα, βέβαια, αυτή η μους είναι μια συνταγή που
αγαπάω να κάνω και τους υπόλοιπους μήνες όταν είμαι σε πιο detox διάθεση.
Η ανάγκη για γλυκό μετά το φαγητό ή νωρίς το απόγευμα είναι ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ! Σου
συμβαίνει κι εσένα να θες να αγιάσεις αλλά να μην μπορείς να πεις όχι στον πειρασμό;
Σου έχω λύση! Η σημερινή συνταγή για αυτή τη σούπερ απλή μους είναι ό,τι πιο εύκολο και
γρήγορο!
Υλικά
- 200 γρ σοκολάτα κουβερτούρα (65% κακάο)
- 200 ml γάλα αμυγδάλου
- 40 γρ Μακεδονικό Ταχίνι
Εκτέλεση
- Γεμίζουμε ένα μεγάλο μπολ με παγάκια και το βάζουμε στην άκρη.
- Ετοιμάζουμε μπεν μαρί βάζοντας νερό σε μια κατσαρόλα να βράζει.
- Πάνω από την κατσαρόλα ακουμπάμε ένα μπολ με προσοχή να μην ακουμπάει πάνω στο νερό που κοχλάζει.
- Προσθέτουμε τη σοκολάτα και τη λιώνουμε εντελώς.
- Μόλις λειώσει, βγάζουμε το μπολ από την κατσαρόλα και το μεταφέρουμε πάνω στα παγάκια.
- Προσθέτουμε το γάλα αμυγδάλου και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα έως ότου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Χρησιμοποιώντας ένα μίξερ χειρός σε μεσαία ταχύτητα, χτυπάμε το μείγμα για 3-5 λεπτά.
- Αρχικά βλέπουμε να εμφανίζονται στην επιφάνεια φυσσαλίδες και έπειτα εμφανίζονται λεπτές γραμμές. Σε αυτό το σημείο καταλαβαίνουμε ότι η μους είναι έτοιμη.
- Προσθέτουμε το Μακεδονικό Ταχίνι και με μια σπάτουλα το ανακατεύουμε με προσοχή μέσα στο μείγμα.
- Μεταφέρουμε σε ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες.
- Διατηρείται έως και 5 ημέρες.