search

Πατάτες γεμιστές με vegan cheddar melt και μανιτάρια

Αυτή η vegan συνταγή που θα μπορούσε να είχε βγει από κατάλογο μπεργκεράδικου είναι το αντίστοιχο του banana split σε φαγητό: Ζεστές πατάτες, μαγειρεμένες πρώτα στην κατσαρόλα και στη συνέχεια στο φούρνο, κόβονται στη μέση και γεμίζονται με σοταρισμένα μανιτάρια και χορτοφαγικό cheddar melt!

Κάνε κλικ εδώ για να δεις πως θα φτιάξεις vegan cheddar melt!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

Για τα μανιτάρια
  • 500 γρ. μανιτάρια
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 1 κλωνάρι θυμάρι (μόνο τα φύλλα)
  • Ξύσμα και χυμό από μισό λεμόνι
  • 1 σφηνάκι λευκό κρασί
  • 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Για τις πατάτες
  • 3 πατάτες μεσαίου μεγέθους
  • Χοντρό αλάτι
  • Αλουμινόχαρτο
  • Φρέσκο κρεμμυδάκι για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

Για τα μανιτάρια
  • Καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια και το σκόρδο.
  • Μόλις τα μανιτάρια χάσουν τον όγκο τους, σβήνουμε το κρασί.
  • Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγομαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Για τις πατάτες
  • Πλένουμε καλά τις πατάτες χρησιμοποιώντας την πράσινη πλευρά από το σφουγγαράκι για τα πιάτα.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε νερό να βράσει σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε χοντρό αλάτι.
  • Βάζουμε τις πατάτες στην κατσαρόλα και τις βράζουμε για 20 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τις βγάζουμε, τις σκουπίζουμε με μια καθαρή πετσέτα και τις τυλίγουμε σε αλουμινόχαρτο.
  • Τις ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τις βγάζουμε από το φούρνο και τις κόβουμε στη μέση.
  • Γεμίζουμε κάθε πατάτα με vegan cheddar melt και σοταρισμένα μανιτάρια.
  • Ρίχνουμε από πάνω 2-3 λεπτές φέτες φρέσκο κρεμμυδάκι και σερβίρουμε.
Cool Artisan