Η δημιουργικότητα στην κουζίνα είναι μια αξία σταθερή. Εάν μάλιστα είσαι vegan, είναι μία αξία απαραίτητη για να μη στερηθείς τη γευστική ποικιλία από την καθημερινή σου διατροφή. Η συνταγή που ακολουθεί συνδυάζει μια βελουτέ σούπα πράσου με πεντανόστιμα μπιφτέκια από ζύμη πατάτας, αλεύρι βρώμης, ελαιόλαδο και μπαχαρικά.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για τη βελουτέ πράσου- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 4 πράσα, κομμένα σε φέτες
- 3 κολοκύθια πράσινα, κομμένα σε φέτες
- 1 πατάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους
- ½ λίτρου ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
- 1 κ.γ. θυμάρι
- Μισό ποτήρι λευκό κρασί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- 80 ml ελαιόλαδο
- 2 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κ.γ. πάπρικα καυτερή
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 50-70 γρ. αλεύρι βρώμης
- 30 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση
Για τη βελουτέ πράσου- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε και το πράσο και ανακατεύουμε τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαραθεί.
- Σβήνουμε με λευκό κρασί.
- Προσθέτουμε τα κολοκύθια, την πατάτα και το ζωμό λαχανικών και χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία.
- Προσθέτουμε την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και θυμάρι και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά.
- Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι και βάζουμε τις πατάτες με το θυμάρι, την πάπρικα και αλατοπίπερο.
- Ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά και έπειτα μεταφέρουμε τις πατάτες (ενώ είναι ζεστές) σε ένα μπλέντερ.
- Προσθέτουμε τη βρώμη και χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Βάζουμε 3 κ.σ. ελαιόλαδο να κάψει σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Με δύο κουτάλια φτιάχνουμε μικρά μπιφτέκια από το χυλό της πατάτας και μεταφέρουμε στο καυτό τηγάνι.
- Όταν κάθε μπιφτέκι πατάτας πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, το γυρίζουμε από την άλλη.
- Σερβίρουμε τη σούπα με μπιφτέκια πατάτας από πάνω ή στο πλάι και διακοσμούμε με λεπτές φέτες από φρέσκο κρεμμυδάκι.