Για κάποιο λόγο που δεν είναι του παρόντος, αλλά ούτε και του μέλλοντος, οπότε προφανώς του παρελθόντος, όποτε φτιάχνω τοματόσουπα θυμάμαι τις «Γυναίκες στα πρόθυρα νευρικής κρίσης» του Αλμοδόβαρ. Σε αυτή τη βελουτέ εκδοχή, η ιδιαίτερη νοστιμιά έρχεται από τα καρότα, την καπνιστή πάπρικα και το θυμάρι.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 1 μεγάλη πατάτα
- 4 τομάτες
- 2 κρεμμύδια
- 1 καρότο
- 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. πάπρικα καπνιστή
- 1 κ.σ. θυμάρι
- 500 ml νερό (ή ζωμό λαχανικών)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
- Καθαρίζουμε την πατάτα και την κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
- Κόβουμε τις τομάτες και τα κρεμμύδια σε τέταρτα και το καρότο σε μεσαία κομμάτια.
- Βάζουμε σε ένα ταψί ελαιόλαδο και από πάνω όλα τα υλικά εκτός από το νερό (ή το ζωμό, ανάλογα με το τι χρησιμοποιούμε).
- Ψήνουμε μέχρι τα λαχανικά να ξεροκαούν ελαφρώς έτσι ώστε να αποκτήσουν τη γεύση του ξεροψημένου.
- Στη συνέχεια τα μεταφέρουμε σε μια κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό ή το ζωμό και σιγοβράζουμε για 7-8 λεπτά.
- Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.