search

Σούπα βελουτέ κουνουπίδι με λάδι τρούφας

Σε αυτή την υπέροχη βελουτέ σούπα, συνδυάζω έναν πουρέ από μαγειρεμένο κουνουπίδι με κηπευτικά όπως το πράσο και το σκόρδο που αναδεικνύουν τη γεύση του. Ο ζωμός και η κρέμα γάλακτος προσφέρουν στη σούπα την κατάλληλη υδαρότητα, ενώ το λάδι τρούφας και τα σοταρισμένα μανιτάρια αναβαθμίζουν τη συνταγή σε κομμάτι της υψηλής γαστρονομίας που μπορούμε άνετα να φτιάξουμε στη δική μας κουζίνα.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 1 κουνουπίδι
  • 1 κρεμμύδι λευκό κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κ.σ. λάδι
  • 2 πράσα καθαρισμένα και κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 λίτρο ζωμό
  • 500 ml κρέμα γάλακτος
  • 150 gr παρμεζάνα
  • Λίγο γάλα
  • Αλάτι
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • Λάδι τρούφας
Για τη διακόσμηση  
  • Σοταρισμένα μανιτάρια
  • Γιαούρτι
  • Φυλλαράκια δυόσμου

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Βάζουμε το κουνουπίδι σε ένα ταψί, ρίχνουμε λίγο λάδι και αλάτι από πάνω και ψήνουμε στο φούρνο για 30 λεπτά.
  • Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και τα πράσα.
  • Προσθέτουμε και το κουνουπίδι.
  • Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό και λίγο γάλα.
  • Βράζουμε για 20 λεπτά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ χειρός.
  • Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε.
  • Σερβίρουμε σε πιάτα σούπας και διακοσμούμε με σοταρισμένα μανιτάρια, γιαούρτι και φύλλα δυόσμου.
  • Τέλος βάζουμε όσο λάδι τρούφας επιθυμούμε στην επιφάνεια.
Cool Artisan