search

ΣΟΥΠΑ ΠΑΝΤΖΑΡΙ ΓΛΥΚΟΠΑΤΑΤΑ

Αυτή η σούπα χρωστάει το βαθύ υπέροχο χρώμα της στο ψημμένο παντζάρι! Η γήινη γεύση του παντζαριού γίνεται πιο απαλή καθώς αναμιγνύεται με τα υπόλοιπα λαχανικά.

Tip: Ψήνοντας τα λαχανικά δίνεις μια υπέροχα μαγική επίγευση ψητού στη σούπα.



Υλικά

  • 3 παντζάρια, καθαρισμένα
  • 2 καρότα
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 1 κ.γ. ταμπάσκο
  • Αλάτι & πιπέρι
  • 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
  • Πιπέρι καγιέν, για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τη γλυκοπατάτα σε αλουμινόχαρτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα τυλίγουμε καλά.
  • Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  • Σοτάρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά.
  • Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη σούπα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
  • Μόλις σερβίρουμε γαρνίρουμε με τις φέτες αβοκάντο.
Cool Artisan