Αυτή η σούπα χρωστάει το βαθύ υπέροχο χρώμα της στο ψημμένο παντζάρι! Η γήινη γεύση του παντζαριού γίνεται πιο απαλή καθώς αναμιγνύεται με τα υπόλοιπα λαχανικά.
Tip: Ψήνοντας τα λαχανικά δίνεις μια υπέροχα μαγική επίγευση ψητού στη σούπα.
Υλικά
- 3 παντζάρια, καθαρισμένα
- 2 καρότα
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 κρεμμύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ.γ. ταμπάσκο
- Αλάτι & πιπέρι
- 1 λεμόνι, ξύσμα και χυμό
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- Πιπέρι καγιέν, για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα παντζάρια, τα καρότα και τη γλυκοπατάτα σε αλουμινόχαρτο, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο και τα τυλίγουμε καλά.
- Τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
- Σοτάρουμε τα υπόλοιπα λαχανικά σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο και έπειτα προσθέτουμε τα ψημένα λαχανικά.
- Προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη σούπα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση.
- Μόλις σερβίρουμε γαρνίρουμε με τις φέτες αβοκάντο.