search

Βελουτέ σούπα μανιταριών με κάστανα και τορτελίνια

Πρωτότυπη σούπα με ιταλικό αέρα, στην οποία φρέσκα τορτελίνια επιπλέουν μέσα σε έναν πεντανόστιμο πουρέ από μανιτάρια και κάστανα. Η γευστική συμφωνία κορυφώνεται με ζωμό κότας, κρέμα γάλακτος, πράσο, σκόρδο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι! Δεν μπορώ να σκεφτώ τίποτα πιο κοντινό σε comfort food για τις κρύες μέρες και νύχτες που μας περιμένουν.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 1 πράσο, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη
  • 500 γρ. φρέσκα μανιτάρια, ψιλοκομμένα (Σαμπινιόν ή Πορτομπέλο)
  • 120 γρ. κάστανα, έτοιμα καθαρισμένα (πωλούνται σε συσκευασίες σε κενό αέρος, στα μεγάλα σούπερ μάρκετ)
  • 200 γρ. τορτελίνια φρέσκα (τα βρίσκεις στα ψυγεία των σουπερ μάρκετ)
  • 1 λίτρο ζωμό κότας
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά.
  • Ρίχνουμε το σκόρδο, το φρέσκο κρεμμυδάκι και το πράσο και σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι, δυναμώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά.
  • Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κάστανα και το ζωμό και αφήνουμε τα υλικά να πάρουν μια βράση.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε τη σούπα για 25-30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά τα υλικά.
  • Αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Πολτοποιούμε τη σούπα με ραβδομπλέντερ.
  • Προσθέτουμε τα τορτελίνια και σιγοβράζουμε για ακόμα 5-6 λεπτά μέχρι να μαγειρευτούν.
  • Σερβίρουμε με λίγο γιαούρτι και δυόσμο.
Cool Artisan