search

Βελουτέ σούπα κολοκύθα με κάρι και γάλα καρύδας

Μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή με μια πινελιά ινδικής κουζίνας

 



Υλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα
  • 100 ml γάλα καρύδας
  • 2 καρότα
  • 1 πράσο
  • 1 γλυκοπατάτα
  • 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κάρι σε σκόνη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
  • αλατοπίπερο
  • ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
  • λίγο λευκό κρασί
  • 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο

Εκτέλεση

  • Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σωτάρουμε σε  έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
  • Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη σούπα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας κι ανακατεύουμε.
  • Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτουμε το βούτυρο.
Cool Artisan