Μια παραδοσιακή χριστουγεννιάτικη συνταγή με μια πινελιά ινδικής κουζίνας
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθα
- 100 ml γάλα καρύδας
- 2 καρότα
- 1 πράσο
- 1 γλυκοπατάτα
- 1 λίτρο ζωμός λαχανικών
- 1 κουταλάκι του γλυκού κάρι σε σκόνη
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
- αλατοπίπερο
- ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
- λίγο λευκό κρασί
- 100 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. βούτυρο
Εκτέλεση
- Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κυβάκια και τα σωτάρουμε σε έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τα μυρωδικά, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να σιγοβράσει η σούπα σε χαμηλή φωτιά για 30 με 40 λεπτά.
- Πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ τη σούπα και την αφήνουμε να πάρει μια βράση. Προσθέτουμε το γάλα καρύδας κι ανακατεύουμε.
- Μόλις ξαναπάρει βράση προσθέτουμε το βούτυρο.