Αυτή είναι μια σπέσιαλ συνταγή για υγιεινά ρεβίθια με πάπρικα και μανιτάρια. Είναι ιδανική για όταν θες να κανακεύσεις τον εαυτό σου ή τους αγαπημένους σου με ένα πικάντικο πιάτο. Συνόδευσέ το με μερικές φέτες από φρέσκο, μαύρο ψωμί και ένα ποτήρι λευκό οίνο!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 250 γρ. ρεβίθια
- 500 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
- 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε κυβάκια
- 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, κομμένα σε λεπτές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 50 ml ελαιόλαδο
- 1 κ.γ. φρέσκο θυμάρι ψιλοκομμένο
- ½ κ.σ. πάπρικα (γλυκιά η καπνιστή)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Επιλέγουμε αποφλοιωμένα ρεβίθια και τα βάζουμε αποβραδίς σε κρύο νερό.
- Το επόμενο πρωί τα ξεπλένουμε καλά και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.
- Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα και τα σουρώνουμε.
- Γεμίζουμε την κατσαρόλα με βραστό νερό (από βραστήρα ή από μια κατσαρόλα που βράζει παράλληλα).
- Επαναφέρουμε τα ρεβίθια στο ζεστό νερό και σιγοβράζουμε για 50 λεπτά.
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε μέτρια κομμάτια.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Βάζουμε ελαιόλαδο στο τηγάνι και βάζουμε μέσα τα κρεμμύδια με το σκόρδο.
- Μόλις πάρουν ωραίο χρώμα βάζουμε και τα μανιτάρια.
- Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα ρεβίθια και σιγομαγειρεύουμε για 20 με 30 λεπτά.