Μια αλμυρή γιαουρτόπιτα στην οποία τον γευστικό τόνο δίνουν τα αβγά, η πικάντικη φέτα και η χαρακτηριστική γραβιέρα. Ο φρέσκος δυόσμος, τα κολοκυθάκια και τα τοματίνια, δίνουν έναν ενδιαφέροντα μεσογειακό τόνο στο πιάτο.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 500 γρ. γιαούρτι
- 6 αβγά
- 300 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
- 300 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Φρέσκος δυόσμος
- 2 baby κολοκυθάκια
- 5-6 τοματίνια
- Ελαιόλαδο και αλεύρι για το ταψί
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε τα αβγά με το γιαούρτι μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και αναμειγνύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε και τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Κόβουμε το δυόσμο πολύ λεπτό, τον προσθέτουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί.
- Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στο ταψί.
- Τέλος, κόβουμε τα τοματίνια στη μέση και τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες.
- Τα τοποθετούμε πάνω από την πίτα μας και με ένα πινέλο λαδώνουμε καλά για να μην καούν στο ψήσιμο.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 60 λεπτά.