search

Ζυμαρικά με πέστο, κολοκύθι και κοτόπουλο

Ένα πιάτο ζυμαρικών είναι πάντα καλοδεχούμενο. Ειδικά, όταν συνοδεύεται με θρεπτικό κοτόπουλο, κολοκυθάκια και πέστο βασιλικού που συντελούν σε μια απολαυστική γευστική συμφωνία.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • Ζυμαρικά της επιλογής σου (εγώ προτιμώ βίδες γιατί «ντύνονται» καλύτερα με το πέστο)
  • 150 γρ. πέστο βασιλικού (δες εδώ τη συνταγή για σπιτικό πέστο)
  • 1 φιλέτο κοτόπουλο
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 baby κολοκυθάκια
  • 1 λεμόνι
  • 5 τοματίνια
  • Φρέσκο δυόσμο

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  • Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
  • Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν.
  • Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  • Προσθέτουμε και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
  • Προαιρετικά, βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει, κόβουμε το λεμόνι στη μέση και το «καίμε» από την εσωτερική πλευρά.
  • Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και γαρνίρουμε με τα «καμένα» λεμόνια, το δυόσμο και τοματίνια κομμένα στη μέση.
Cool Artisan