Ένα πιάτο ζυμαρικών είναι πάντα καλοδεχούμενο. Ειδικά, όταν συνοδεύεται με θρεπτικό κοτόπουλο, κολοκυθάκια και πέστο βασιλικού που συντελούν σε μια απολαυστική γευστική συμφωνία.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- Ζυμαρικά της επιλογής σου (εγώ προτιμώ βίδες γιατί «ντύνονται» καλύτερα με το πέστο)
- 150 γρ. πέστο βασιλικού (δες εδώ τη συνταγή για σπιτικό πέστο)
- 1 φιλέτο κοτόπουλο
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 3 baby κολοκυθάκια
- 1 λεμόνι
- 5 τοματίνια
- Φρέσκο δυόσμο
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
- Κόβουμε το φιλέτο σε λεπτές λωρίδες και το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.
- Κόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες και τα ρίχνουμε στο τηγάνι να σοταριστούν.
- Μόλις βράσουν τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Προσθέτουμε και το πέστο και ανακατεύουμε καλά.
- Προαιρετικά, βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει, κόβουμε το λεμόνι στη μέση και το «καίμε» από την εσωτερική πλευρά.
- Σερβίρουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και γαρνίρουμε με τα «καμένα» λεμόνια, το δυόσμο και τοματίνια κομμένα στη μέση.