Μια σούπερ κολοκυθόπιτα με φύλλο κρούστας και γέμιση με τριμμένο κολοκύθι, κρεμμύδι, φέτα, ανθότυρο και κεφαλογραβιέρα. Το ελαιόλαδο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, είναι τα υλικά που δίνουν την τελευταία νότα νοστιμάδας στην πίτα μας!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 8 φύλλα κρούστας
- 4 κολοκύθια, περασμένα από τον τρίφτη στο χοντρό
- 2 αβγά
- 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
- 200 γρ. φέτα, χοντροσπασμένη
- 200 γρ. ανθότυρο, χοντροσπασμένο
- 200 γρ. κεφαλογραβιέρα, τριμμένη
- Ελαιόλαδο για τα φύλλα
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Αλάτι (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο να κάψει σε ένα φαρδύ, αντικολλητικό τηγάνι.
- Σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και έπειτα προσθέτουμε το κολοκύθι.
- Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα αβγά με τα τυριά.
- Μόλις είναι έτοιμο το κολοκύθι το ρίχνουμε στο μπολ με τα τυριά και ανακατεύουμε καλά.
- Λαδώνουμε ένα ταψάκι.
- Βάζουμε ένα φύλλο στον πάτο του ταψιού και το λαδώνουμε καλά.
- Προσθέτουμε κουταλιές από τη γέμιση και την απλώνουμε στην επιφάνεια.
- Στη συνέχεια, βάζουμε το επόμενο φύλο και το λαδώνουμε και αυτό καλά σε όλη την επιφάνεια του, ακόμα και στα σημεία που προεξέχουν από το ταψί.
- Προσθέτουμε γέμιση και την ισιώνουμε σε όλη την επιφάνεια.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία ακόμα 3 φορές.
- Τα φύλλα που περισσεύουν τα βάζουμε στην τελευταία στρώση λαδώνοντας τα καλά κάθε φορά.
- Χαράζουμε τα κομμάτια στην επιφάνεια της πίτας. Προσέχουμε να μην φτάσει το μαχαίρι στον πάτο της πίτας για να μην χαραχτούν τα κάτω φύλλα.
- Τέλος, καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο και μεταφέρουμε στο φούρνο.
- Ψήνουμε για 60 λεπτά στους 160°C – τα τελευταία 30 λεπτά αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.