search

Κολοκυθοκεφτέδες φούρνου

Οι πιο νόστιμοι καλοκαιρινοί κεφτέδες του κόσμου φτιάχνονται με κολοκύθι, αβγό, τυριά και πολλά μυρωδικά. Και, φυσικά, αντί για το τηγάνι μπαίνουν στο φούρνο για να αποκτήσουν τη χαρακτηριστική, εθιστική τους γεύση!

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 1 κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 3 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 3 αβγά
  • 250 γρ. φέτα
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο δυόσμο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • ½ κούπα ελαιόλαδο
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 100 γρ. τριμμένη φρυγανιά
  • Λίγο αλάτι
  • Λίγο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Περνάμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, από το χοντρό.
  • Βάζουμε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει.
  • Σοτάρουμε καλά το κρεμμύδι μέχρι να πάρει χρυσό χρώμα και έπειτα προσθέτουμε το κολοκύθι.
  • Σιγομαγειρεύουμε μέχρι να φύγουν τα υγρά του.
  • Ψιλοκόβουμε το δυόσμο, το μαϊντανό και τον άνηθο.
  • Θρυμματίζουμε τη φέτα με τα χέρια μας.
  • Ρίχνουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
  • Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες. Αν το μείγμα είναι υδαρές, προσθέτουμε λίγη φρυγανιά ακόμα.
  • Τους απλώνουμε σε ένα ταψί στο οποίο έχουμε στρώσει ένα αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
  • Ψήνουμε για 30-40 λεπτά στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο.
Cool Artisan