search

ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΩΜΕΝΑ ΚΡΕΜΜΥΔΙΑ

Butternut squash , pumkin, recipe, tart, caramelised onions, cream fresh, parmezan cheese, συνταγή, κολοκύθα, τάρτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, κρέμα γάλακτος, τυρί, ζύμη μπριζ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

Είναι μεσάμυχτα τώρα που σας γράφω αυτή την συνταγή. Προσπαθώ να κάνω δίαιτα αλλά κοιτάζω τις φωτογραφίες και η ανάμνηση αυτού του συνδυασμού γεύσης: κολοκύθας – κρεμμυδιού έχει πλημμυρίσει το στόμα μου. Με το ζόρι κρατιέμαι να μην επιτεθώ στο ψυγείο.

Για την ζύμη επέλεξα να κάνω την κλασική ζύμη μπριζέ. Είναι μια ζύμη πολύ εύκολη στην παρασκευή (τα βάζεις όλα στο μίξερ και τα χτυπάς με το φτερό) και δίνει μια ανάλαφρη βουτυρένια γεύση στον ουρανίσκο. Κάνε κλικ εδώ για να δεις την συνταγή

Υλικά

  • 1/2 κολοκύθα (καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια)
  • 200 γρ γραβιέρα
  • 200 γρ κρέμα γάλακτος
  • 2 αυγά
  • λίγο ελαιόλαδο

Για το κρεμμύδι:

  • 400 γρ. κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 5 γρ. ζάχαρη
  • 35 γρ. ξίδι μπαλσάμικο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Butternut squash , pumkin, recipe, tart, caramelised onions, cream fresh, parmezan cheese, συνταγή, κολοκύθα, τάρτα, καραμελωμένα κρεμμύδια, κρέμα γάλακτος, τυρί, ζύμη μπριζ, cool artisan, Γαβριήλ Νικολαΐδης

 

Εκτέλεση

  • Κόβουμε την κολοκύθα σε κυβάκια, την ραντίζουμε με ελαιόλαδο και την ψήνουμε στους 180° για 30 λεπτά.
  • Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  • Προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, ανακατεύοντας συχνά.
  • Αλατίζουμε και συνεχίζουμε να σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα, και τότε προσθέτουμε τη ζάχαρη.
  • Την αφήνουμε να καραμελώσει, σβήνουμε με το ξίδι και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  • Μαγειρεύουμε μέχρι να απορροφηθεί εντελώς το ξίδι και να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι.
  • Ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι την ψημμένη κολοκύθα και με μια ξύλινη σπάτουλα ανακατεύουμε καλά.
  • Προσθέτουμε το τυρί, την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Δοκιμάζουμε και προστέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.
  • Στο τέλος σπάμε στο μείγμα τα δύο αυγά και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τη βάση και ψήνουμε στους 180° για 40 με 50 λεπτά μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρυσό χρώμα στην επιφάνεια.

 



Cool Artisan