Περιμένεις μια εβδομάδα να ωριμάσουν. Τα ξεχνάς για μια μέρα… και μετά δεν τρώγονται. Όπως με πολλά πράγματα στη ζωή έτσι και με τα αβοκάντο, ο συγχρονισμός είναι τεράστιο θέμα.
Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχωρίζουν οπτικά δύο ποικιλίες αβοκάντο, όμως εκτιμάται ότι στην πραγματικότητα υπάρχουν περίπου 900 διαφορετικές ποικιλίες. Μπορεί να χρειαστούν αρκετές μέρες για να ωριμάσει ένα αβοκάντο ακολουθώντας τη φυσική διαδικασία, ανάλογα με το πόσο πρόωρα συλλέχθηκε.
Για να ωριμάσει το αβοκάντο
Θα χρειαστείς: Ένα μήλο και μία καφέ χάρτινη σακούλα (του μανάβη).
Τι να κάνεις: Βάλε το μήλο και το αβοκάντο μαζί στην σακούλα. Δίπλωσε και κλείσε τη σακούλα όσο καλύτερα μπορείς. Αφήσε τα φρούτα να καθίσουν μαζί για μία ή δύο ημέρες και… αυτό ήταν!
Γιατί λειτουργεί αυτή η μέθοδος: Τα μήλα εκλύουν αιθυλένιο, ένα φυσικό αέριο που απαιτείται στη διαδικασία ωρίμανσης.
Plus: Ένα ακόμα tip που δουλεύει μόνο το καλοκαίρι
Ένας ακόμα τρόπος που λειτουργεί το καλοκαίρι είναι το “αυτοκίνητο”. Τις ζεστές μέρες που το αυτοκίνητο μένει στον ήλιο μετατρέπεται σε “θερμοκήπιο”. Βάλε το αβοκάντο σε μια καφέ σακούλα. Δίπλωσε και κλείσε τη σακούλα όσο καλύτερα μπορείς. Βάλτη στο αυτοκίνητο από νωρίς το πρωί. Το βράδυ το αβοκάντο σου θα έχει ωριμάσει.
Τι προσφέρει το αβοκάντο στην υγεία σου
Καρδιακή υγεία: Τα αβοκάντο περιέχουν 25 χιλιοστόγραμμα/ουγγιά φυτικές στερόλες, που ονομάζονται β-σιτοστερόλες. Η τακτική κατανάλωση φυτικής στερόλης συμβάλλει στη διατήρηση υγιών επιπέδων χοληστερόλης.
Βελτιώνουν την όραση: Τα αβοκάντο περιέχουν λουτεΐνη και ζεαξανθίνη, δύο φυτοχημικά που είναι απαραίτητα για την υγεία των ματιών. Αυτά τα δύο καροτενοειδή δρουν ως αντιοξειδωτικά και μπορεί να ελαχιστοποιήσουν τη φυσική (λόγω ηλικίας) φθορά στα μάτια και να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης εκφύλισης της ωχράς κηλίδας.
Πρόληψη της οστεοπόρωσης: Η βιταμίνη Κ που περιέχει μπορεί να βελτιώσει την υγεία των οστών, αυξάνοντας την απορρόφηση του ασβεστίου και μειώνοντας την ουρική έκκριση (αποβολή από τον οργανισμό μέσω της ούρησης) του ασβεστίου. Η χαμηλή πρόσληψη της βιταμίνης Κ έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο κατάγματος οστών. Το μισό avocado παρέχει περίπου το 25% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψης σε βιταμίνη Κ!
Καταπολεμάει τον καρκίνο: Τα χαμηλά επίπεδα φολικού οξέος έχει αποδειχθεί ότι αυξάνουν τον κίνδυνο καρκίνου του μαστού στις γυναίκες. Από την άλλη, η επαρκής πρόσληψη διαιτητικών φολικών οξέων (από τα τρόφιμα, όχι απαραίτητα από τα συμπληρώματα) έχει επίσης δείξει υπόσχεση στην προστασία έναντι των καρκίνων του παχέος εντέρου, του στομάχου, του παγκρέατος και του τραχήλου της μήτρας.
Κάνε κλικ πάνω στις φωτογραφίες για να δείς τις συνταγές:
Κρουασάν με κρέμα παρμεζάνα και αβοκάντο
Taperaki Project | Τορτίγια με σολομό, αβοκάντο και σπιτική τυροκαυτερή
#TaperakiProject | Αραβική Πίτα με ψητό φαλάφελ και αβοκάντο
Μους Σοκολατας Με Αβοκαντο Με 3 Υλικα