search

ΚΡΟΥΑΣΑΝ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΠΑΡΜΕΖΑΝΑ ΚΑΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Τα κρουασάν είναι ο καλύτερος φίλος του σπιτικού brunch! Σήμερα τα γεμίζω με μια πανεύκολη κρέμα φρεσκοτριμμένης παρμεζάνας και φέτες από ώριμο αβοκάντο.

Για τα κρουσάν εγώ χρησιμοποίησα κουασάν βουτύρου Χρυσή Ζύμη που ψήνονται απευθείας από την κατάψυξη σε ελάχιστα λεπτά.



Υλικά

Για την κρέμα παρμεζάνας:
  • 1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε κυβάκια
  • 300 γρ. μανιτάρια
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 1 κ.σ. θυμάρι
  • 1/2 κ.γ. μπούκοβο
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 250 γρ. τυρί κρέμα
  • 200 γρ. παρμεζάνα, φρεσκο-τριμμένη
Για το στήσιμο των κρουασάν:

Εκτέλεση

  • Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να ροδίσει.
  • Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να βγάλουν όλα τα υγρά τους.
  • Μόλις έχουν σωταριστεί χαμηλώνουμε το μάτι της κουζίνας και προσθέτουμε το τυρί κρέμα και την παρμεζάνα.
  • Προσθέτουμε τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά.
  • Γεμίζουμε τα κρουασάν βουτύρου με την κρέμα παρμεζάνας και 2-3 φέτες αβοκάντο και σερβίρουμε.
Cool Artisan