Brunch χωρίς βάφλες δεν γίνεται! Αυτή είναι η πιο εύκολη συνταγή για να συνειδητοποιήσεις ότι οι vegan – gluten free συνταγές είναι πιο νόστιμες (και εύκολες) από τις παραδοσιακές! Σήμερα χρησιμοποιώ μπανάνα και βρώμη αλεσμένη στο blender σαν αλεύρι.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
Για τις βάφλες:- 150 γρ. βρώμη, αλεσμένη στο μπλεντερ
- 2 κ.γ. baking powder
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 300ml γάλα αμυγδάλου (ή άλλο μη-γαλακτοκομικό "γάλα")
- 2 ώριμες μπανάνες (~ 200g)
- 1 κ.σ. έλαιο καρύδας
- 1 κ.γ.εκχύλισμα βανίλιας
- Μπανάνα, κομμένη σε φέτες
- Σιρόπι σφενδάμου ή μαρμελάδα
- Αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Βάζουμε την βαφλιέρα στην πρίζα για να ζεσταθεί.
- Κοσκινίζουμε το «αλεύρι» βρώμης σε ένα μπολ και προσθέτουμε το baking powder και το αλάτι.
- Βάζουμε τις μπανάνες και το γάλα αμυγδάλου (ή κάποιο άλλο μη-γαλακτοκομικό γάλα) στο μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιογενές.
- Προσθέτουμε το υγρό μείγμα στο μπολ με τα στερεά υλικά. Προσθέτουμε το έλαιο καρύδας και το εκχύλισμα βανίλιας και με ένα αυγοδάρτη, το χτυπάμε για να αφαιρέσουμε τυχόν σβώλους.
- Όταν η βαφλιέρα έχει «κάψει», ρίχνουμε το μείγμα (συνήθως περίπου το 1/3 ανα βάφλα).
- Ψήνουμε για περίπου 8 λεπτά, ή μέχρι να γίνουν χρυσαφένια και τραγανά.
- Σερβίρουμε με σιρόπι σφενδάμου ή μαρμελάδα, αμύγδαλα και φέτες μπανάνας.