Αυτή η συνταγή για χούμους με αβοκάντο είναι μια απαλή εκδοχή του χούμους, πιο ανάλαφρη και δροσερή, ιδανική για το καλοκαίρι!
Είναι ιδανικό σαν ντιπ για τσιπς και λαχανικά, ή ως spread σε σάντουιτς. Ταιριάζει τέλεια και στο πρωινό με αυγό πάνω σε χωριάτικο ψωμί και σαλάτα με ρόκα ή άλλες πρασινάδες!
Υλικά
- 100 γρ. ρεβίθια, καλά βρασμένα και στραγγισμένα
- 1 μέτριο ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
- 3 κ.σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
- 1 1/2 κ.σ. ταχίνι
- 3 κ.σ. φρέσκο χυμό λάιμ
- 1 σκελίδα σκόρδο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/8 κ.γ. κύμινο
- Μπούκοβο, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Βάζουμε τα ρεβίθια, το ελαιόλαδο, το ταχίνι, τον χυμό λάιμ, και το σκόρδο σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν, για περίπου 2 λεπτά.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, μαζί με το κύμινο και το αβοκάντο και χτυπάμε στο μπλέντερ για ακόμα 1-2 λεπτά, μέχρι να έχουμε γίνει κρεμώδες.
- Έτοιμο για σερβίρισμα.