search

ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Η αγαπημένη συνταγή γίνεται πιο “μοντέρνα” με ένα υλικό που λατρεύουν όλοι.

Το αβοκάντο άλλωστε ταιριάζει τέλεια με το γιαούρτι και το σκόρδο.

Διάβασε επίσης:



Υλικά

  • 2 ώριμα αβοκάντο
  • 400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
  • 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 5 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αγγούρι, τριμμένο και στραγγισμένο

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει σαν "πουρές" πατάτας.
  • Τρίβουμε το αγγούρι, στο χοντρό του τρίφτη και το στίβουμε πολύ καλά.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβοκάντο, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το ξύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το αγγούρι.
  • Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  • Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες και αφού κρυώσει, το σερβίρουμε σαν συνοδευτικό.
Cool Artisan