Η αγαπημένη συνταγή γίνεται πιο “μοντέρνα” με ένα υλικό που λατρεύουν όλοι.
Το αβοκάντο άλλωστε ταιριάζει τέλεια με το γιαούρτι και το σκόρδο.
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 2 ώριμα αβοκάντο
- 400 γρ. γιαούρτι, στραγγιστό
- 4 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 πρέζα αλάτι
- 1 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
- 2 κ.σ. ξύδι
- 5 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αγγούρι, τριμμένο και στραγγισμένο
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το αβοκάντο με ένα πιρούνι μέχρι να γίνει σαν "πουρές" πατάτας.
- Τρίβουμε το αγγούρι, στο χοντρό του τρίφτη και το στίβουμε πολύ καλά.
- Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το αβοκάντο, το σκόρδο τριμμένο, το αλάτι, το ξύδι, τον άνηθο, το ελαιόλαδο και το αγγούρι.
- Ανακατεύουμε καλά, να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Βάζουμε το τζατζίκι στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες και αφού κρυώσει, το σερβίρουμε σαν συνοδευτικό.