Είναι μια από τις πρώτες συνταγές που μαθαίνεις όταν σηκώνεις τα μανίκια και μπαίνεις στην κουζίνα. Η κλασική ελληνο-ιταλική καρμπονάρα είναι το πιάτο με το οποίο μαθαίνεις να ανάβεις το μάτι τη κουζίνας καθώς ανήκει στα must των εφηβικών κουζινο-πειραμτισμών!
Τώρα που οι εποχές αλλάζουν και αποζητούμε ένα πιο υγιεινό lifestyle παίζουμε με νέα υλικά, ρίχνουμε τις θερμίδες και απολαμβάνουμε το τέλειο ταπεράκι στο γραφείο.
Υλικά
- 1 ώριμο αβοκάντο καθαρισμένο
- 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1 κρόκος αυγού
- 200 γρ παρμεζάνα
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 4 φέτες μπέικον
- μακαρόνια της επιλογής σου (για 2 άτομα)
Εκτέλεση
- Βάζουμε στο μπλέντερ το αβοκάντο, το γιαούρτι, τον κρόκο και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια ομοιογενοποιημένη σάλτσα
- Κόβουμε το μπέικον σε κομμάτια και το τσιγαρίζουμε σε ένα αντικολλητικό τηγάνι.
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
- Στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα επιστρέφουμε στην κατσαρόλα.
- Ρίχνουμε την σάλτσα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικον και ανακατεύουμε καλά.
- Σερβίρουμε το πιάτο κρύο ή ζεστό.