Κάθε φορά που σκέφτεσαι τη λέξη “μπεσαμέλ”, σίγουρα έρχεται στο μυαλό σου ένα κομμάτι μουσακάς ή ένα κομμάτι παστίτσιο που έχει μια πλούσια, παχιά στρώση από κρεμώδη, λευκή σάλτσα, με υπέροχη χρυσαφένια κρούστα στην κορυφή. Η μπεσαμέλ συνήθως βασίζεται στις σως που χρησιμοποιούν ως κύρια υλικά το αλεύρι, το βούτυρο και το γάλα. Κι όμως, υπάρχουν κι άλλοι, διαφορετικοί τρόποι για να φτιάξεις μια απολαυστική και ελαφριά μπεσαμέλ. Μαζέψαμε συνταγές της κλασσικής μπεσαμέλ αλλά και προτάσεις πιο υγιεινές και πιο ευφάνταστες.
Διάβασε επίσης:
- Cool Artisan: Οι 10 vegan συνταγές που διάβασες περισσότερο το 2021
- Cool Artisan: Οι 10 συνταγές για ζυμαρικά που διαβάσατε περισσότερο το 2021
- Αφιέρωμα: 8 comfort, χειμωνιάτικες συνταγές με μανιτάρια
Κάνε κλικ στον τίτλο κάθε συνταγής για να την διαβάσεις
Ζυμαρικά στο φούρνο με κοτόπουλο, κατσικίσιο τυρί και μπεσαμέλ γιαουρτιού
Μελιτζάνες με φέτα και μπεσαμέλ από χαλούμι στο φούρνο
Τάρτα με pulled pork και πλούσια μπεσαμέλ