search

Κορμός Σοκολάτας με Κράνμπερι

Οι πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η εποχή του κορμού! Σήμερα δοκιμάζω μια συνταγή για τους φαν της σοκολάτας και των λευκών γλυκών!



Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 180 γρ. λευκή κουβερτούρα σοκολάτας
  • 1 συσκευασία γάλα ζαχαρούχο
  • 400 γρ μπισκότα τύπου digestive
  • 100 γρ. τριμμένη καρύδα
  • 150 γρ. cranberries αποξηραμένα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη λευκή κουβερτούρα.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
  • Αφού λιώσουν τα αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
  • Κατόπιν βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα και όχι θρυμματισμένα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα και τα cranberries .
  • Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει για λίγο, και έπειτα το φορμάρουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ.
  • Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε.
  • Διατηρείται στην κατάψυξη.
Cool Artisan