Οι πρώτες εβδομάδες του Ιουνίου είναι χωρίς δεύτερη σκέψη η εποχή του κορμού! Σήμερα δοκιμάζω μια συνταγή για τους φαν της σοκολάτας και των λευκών γλυκών!
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 180 γρ. λευκή κουβερτούρα σοκολάτας
- 1 συσκευασία γάλα ζαχαρούχο
- 400 γρ μπισκότα τύπου digestive
- 100 γρ. τριμμένη καρύδα
- 150 γρ. cranberries αποξηραμένα
Εκτέλεση
- Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τη λευκή κουβερτούρα.
- Λιώνουμε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
- Αφού λιώσουν τα αφαιρούμε από την φωτιά και προσθέτουμε το ζαχαρούχο γάλα.
- Κατόπιν βάζουμε τα μπισκότα σπασμένα και όχι θρυμματισμένα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την καρύδα και τα cranberries .
- Όταν το μείγμα μας είναι έτοιμο, το αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας να κρυώσει για λίγο, και έπειτα το φορμάρουμε σε μακρόστενη φόρμα του κέικ.
- Το τοποθετούμε στην κατάψυξη για 3 ώρες να παγώσει καλά και σερβίρουμε.
- Διατηρείται στην κατάψυξη.