search

Cupcakes με βάση από σπαγγέτι και icing από πέστο

Στη σημερινή συνταγή αποδομώ την κλασική σπαγγέτι με πέστο (γιατί τέτοιος τύπος είμαι) και της δίνω μια εκδοχή που ταιριάζει περισσότερο σε ορεκτικό ή ακόμα και σε πάρτι. Τρώγεται κρύο, όπως η μακαρονοσαλάτα, φαντάσου, με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχεις dressing αλλά icing.



Υλικά

Υλικά για τα spaghetti muffins
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 μεγάλα αυγά
  • Αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 100 γρ τυρί Cheddar τριμμένο
  • 2 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
  • 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 200 γρ σπαγγέτι, μαγειρεμένα
  • Βούτυρο (για το ταψί)
Υλικά για το pesto icing
  • 400 γρ τυρί κρέμα
  • 150 γρ πέστο βασιλικού

Εκτέλεση

Εκτέλεση για τα spaghetti muffins
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά με μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, την παρμεζάνα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα βρασμένα μακαρόνια.
  • Απαλά ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
  • Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins
  • Σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και χτυπάμε το ταψάκι στον πάγκο της κουζίνας για να πάει παντού.
  • Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
  • Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσουν.
Εκτέλεση για το pesto icing
  • Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τα δυο υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για τουλάχιστον μια ώρα
  • Γαρνίρουμε τα cupcakes αφότου έχουν πάρει θερμοκρασία δωματίου
Cool Artisan