Στη σημερινή συνταγή αποδομώ την κλασική σπαγγέτι με πέστο (γιατί τέτοιος τύπος είμαι) και της δίνω μια εκδοχή που ταιριάζει περισσότερο σε ορεκτικό ή ακόμα και σε πάρτι. Τρώγεται κρύο, όπως η μακαρονοσαλάτα, φαντάσου, με τη διαφορά ότι εδώ δεν έχεις dressing αλλά icing.
Υλικά
Υλικά για τα spaghetti muffins- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 2 μεγάλα αυγά
- Αλάτι
- φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 100 γρ παρμεζάνα τριμμένη
- 100 γρ τυρί Cheddar τριμμένο
- 2 κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες
- 2 κόκκινες πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
- 200 γρ σπαγγέτι, μαγειρεμένα
- Βούτυρο (για το ταψί)
- 400 γρ τυρί κρέμα
- 150 γρ πέστο βασιλικού
Εκτέλεση
Εκτέλεση για τα spaghetti muffins- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 ° C.
- Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος και τα αυγά με μια καλή πρέζα αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τσένταρ, την παρμεζάνα, τα κολοκυθάκια, τις πιπεριές και τα βρασμένα μακαρόνια.
- Απαλά ανακατεύουμε για να αναμειχθεί καλά.
- Λιώνουμε το βούτυρο και βουτυρώνουμε ένα ταψάκι για muffins
- Σιγά-σιγά ρίχνουμε το μείγμα με τα μακαρόνια και χτυπάμε το ταψάκι στον πάγκο της κουζίνας για να πάει παντού.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσό χρώμα.
- Το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσουν.
- Ανακατεύουμε με απαλές κινήσεις τα δυο υλικά σε ένα μεγάλο μπολ
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε ένα κορνέ
- Το αφήνουμε στο ψυγείο να σταθεί για τουλάχιστον μια ώρα
- Γαρνίρουμε τα cupcakes αφότου έχουν πάρει θερμοκρασία δωματίου