search

Τάρτα Σοκολάτας με μαρμελάδα φράουλα

Chocolate Strawberry Jam Tart Recipe, COOL ARTISAN, σοκολάτα, τάρτα, φράουλα, απλή συνταγή, βάση, γλυκιά, κρέμα γάλακτος, μαρμελάδα, μακαρόν

Μια γλυκιά απολαυστική συνταγή που συνδυάζει δυο super αγαπημένες γεύσεις, σοκολάτα και φράουλα! Γίνεται με μαρμελάδα φράουλα αλλά εσύ μπορείς να την αντικαταστήσεις με όποια μαρμελάδα θες!

Κάνε κλικ εδώ για να δεις τη συνταγή μου για σπιτική μαρμελάδα φράουλα



Υλικά

Για τη γλυκιά βάση
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις, συν λίγο ακόμα για το ταψί
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, κρύο και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 μεγάλο αυγό (χωρισμένο κρόκο από ασπράδι)
  • 2 κουταλιές της σούπας παγωμένο νερό, συν λίγο ακόμα αν χρειαστεί
Για την κρέμα σοκολάτας
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 300 γρ κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
  • 200 γρ μαρμελάδα φράουλα
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 μεγάλα αυγά, σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

Εκτέλεση για την ζύμη
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα μίξες ή με τα χέρια, μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα.
  • Φτιάχνουμε μια μικρή λίμνη στο κέντρο της ζύμης.
  • Ανακατεύουμε τον κρόκο του αυγού με το παγωμένο νερό σε ένα μικρό μπολ, χτυπώντας ελαφρά
  • Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στη λιμνούλα και ανακατεύουμε το μείγμα.
  • Φτιάχνουμε τη ζύμη και αν χρειαστεί βάζουμε ακόμα μια κουταλιά παγωμένο νερό.
  • Τυλίγουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια
  • Μεταφέρουμε τη ζύμη στο τάψι και πιέζουμε καλά πάνω στην ταρτιέρα έτσι ώστε να καθίσει ομοιόμορφα σε κάθε γωνία
  • Αφαιρούμε ό,τι περισσεύει με ένα μαχαίρι.
  • Τοποθετούμε την τάρτα στο ψυγείο για 15 λεπτά
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
  • Καλύπτουμε την τάρτα με αλουμινόχαρτο, γεμίζουμε με ρύζι, για να μην φουσκώσει (αυτή η τεχνική λέγεται τυφλό ψήσιμο) και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Μόλις βγάλουμε την τάρτα, αφήνουμε να κρυώσει και μετά περνάμε μια ελαφριά στρώση με ένα χτυπημένο ασπράδι αυγού.
  • Την ξαναβάζουμε στο φούρνο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 8 λεπτά, μέχρι η τάρτα να πάρει ένα ωραίο χρυσό στο χρώμα, αλλά όχι καφέ.
Εκτέλεση για τη γέμιση
  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά
  • Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την τεμαχισμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Προσθέτουμε τη μαρμελάδα, τη ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν καλά.
  • Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα προσθέτουμε καλά στο μείγμα σοκολάτας
  • Ρίχνουμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα και ψήνουμε στους 180°C για 15 με 20 λεπτά
  • Εάν δείτε οποιεσδήποτε φυσαλίδες ή ρωγμές στην επιφάνεια, σημαίνει ότι η τάρτα πρέπει να βγει αμέσως έξω
  • Την αφήνουμε να κρυώσει και μετά την κόβουμε.
Cool Artisan