Σήμερα φτιάχνουμε μια vegan (νηστίσιμη) βελουτέ σούπα με βάση την κολοκύθα και την γλυκοπατάτα! Αρχικά ψήνουμε τα λαχανικά μας για να δώσουμε την umami γεύση του ξεροψημένου και έπειτα τα φέρνουμε στην κατσαρόλα για να δώσουμε την τελικη εικόνα.
Χρησιμοποιώ διατροφική μαγιά για να δώσω πλούσια τυρένια γεύση στη σούπα μου. Η διατροφική μαγιά δεν έχει καμμία σχέση με τη μαγιά (ξηρή ή νωπή) που χρησιμοποιούμε στις ζύμες. Πρόκειται για ένα προϊόν που είναι διαθέσιμο μόνο σε καταστήματα με βιολογικά και vegan είδη διατροφής. Πρόκειται για προϊόν φυσικής ζύμωσης ενός συγκεκριμένου ζυμομύκητα, ο οποίος καλλειργείται σε υπόστρωμα από μελάσσα ή πατζάρια. Πωλείται με τη μορφή κίτρινων νιφάδων, κόκκων ή σκόνης και μπορεί να χρησιμοποιήθει απευθείας σαν καρύκευμα ή σαν υλικό της συνταγής.
Tip 1: Κρατάμε μερικά από τα κυβάκια ψημμένων λαχανικών για την τελική διακόσμηση του πιάτου.
Δες εδώ το βίντεο:
Διάβασε Επίσης:
- Τα 12 απαραίτητα εργαλεία ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχεις στο σπίτι
- Έρευνα Αγοράς: Οι 10+1 καλύτερες κουζινομηχανές της αγοράς
- Έρευνα Αγοράς: Τα 10+1 καλύτερα blender της αγοράς
- Έρευνα Αγοράς: 14 Ψάθινα, διακοσμητικά καλάθια για το σπίτι σου
- Έρευνα αγοράς: Οι 10 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Υλικά
- 1/2 μικρή κολοκύθα, 600 γρ. περίπου, καθαρισμένη από σπόρια και φλούδα - κομμένη σε κύβους
- 1 γλυκοπατάτα, 400 γρ. περίπου, καθαρισμένη, κομμένη σε κύβους
- 2 κρεμμύδια (καθαρισμένα κομμένα σε τέταρτα)
- 80 γρ. κάσιους
- 80 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 70 γρ. διατροφική μαγιά
- 1 κυβάκι τζίντζερ (σε μέγεθος σαν ζάρι)
- 100 ml γάλα αμυγδάλου
- 1 κτγ πάπρικα καπνιστή
- 1 κτγ κάρι
- 1 κτγ ξερό θυμάρι
- 1 κύβος λαχανικών
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 λίτρο νερό
- φρέσκο κρεμμυδάκι για τη διακόσμηση των πιάτων
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C στον αέρα.
- Σε ένα ταψί βάζουμε τους κύβους, κολοκύθας, γλυκοπατάτας, τα κρεμμύδια και τα κάσιους.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά στους 180°C και έπειτα αφαιρούμε από το φούρνο
- Μεταφέρουμε τα ψημμένα λαχανικά και τα κάσιους σε μια κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη διατροφική μαγιά, το τζίντζερ τριμμένο, το γάλα αμυγδάλου, την πάπρικα, το κάρι, το θυμάρι, τον κύβο λαχανικών, το αλάτι, το πιπέρι, το νερό και φέρνουμε σε βρασμό.
- Ομογενοποιούμε με ένα ραβδομπλέντερ και σερβίρουμε.
- Διακοσμούμε το πιάτο με κυβάκια από τα λαχανικά που έχουμε ψήσει, ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμύδι και λίγο ελαιόλαδο.