search

Vegan κέικ λεμόνι με μύρτιλα

Πειραματίστηκα αρκετά μέχρι να βγάλω τη σημερινή συνταγή! Να πετύχω τη σωστή υφή και γεύση! Για το λόγο αυτό είναι πολύ σημαντικό να ακολουθήσεις με ακρίβεια όλα τα βήματα. Ζύγισε με ακρίβεια τα υλικά σου, μην ανακατέψεις έντονα τα υλικά και ψήσε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα.



Υλικά

  • 120 ml vegan γιαούρτι (αμυγδάλου)
  • 180 ml φυτικό ρόφημα αμυγδάλου
  • 150 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 40 ml ηλιέλαιο
  • 1 κτσ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 10 γρ. baking powder
  • 5 γρ. baking soda
  • 1 κτγ αλάτι
  • 80 γρ. μύρτιλα (+ 1 κτσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις)

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 170°C
  • Βάζουμε σε ένα μπολ το vegan γιαούρτι (αμυγδάλου), το φυτικό ρόφημα αμυγδάλου, τη ζάχαρη άχνη, το ηλιέλαιο,το εκχύλισμα βανίλιας και το λεμόνι (χυμό και ξύσμα).
  • Τα χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να ενοποιηθεί το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με το baking powder, το baking soda και το αλάτι.
  • Προσθέτουμε τα στερεά στα υγρά και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  • Σε ένα μπολ ανακετεύουμε τα μύρτιλα με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • Βάζουμε σε μια αντικολλητική φόρμα το 1/3 από το μείγμα και από πάνω προσθέτουμε τα μισά μύρτιλα.
  • Συνεχίζουμε με το άλλο 1/3 του μείγματος και τα υπόλοιπα μύρτιλα.
  • Τελειώνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και ισιώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα του φούρνου για 1 ώρα.
Cool Artisan