Μια μπισκοτένια ζύμη τάρτας κλείνει στο εσωτερικό της γέμιση σαν καραμέλα με καβουρδισμένα φουντούκια και από πάνω καλύπτεται με μια λεπτή στρώση σοκολάτας. Η πιο λαχταριστή τάρτα, νηστίσιμη και vegan, έχει σαν βασικό συστατικό τη βρώμη Quaker ενώ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την ίδια ζύμη και για να φτιάξεις μπισκότα.
Tip: Μπορείς να βάλεις την τάρτα (ή μέρος της) στην κατάψυξη για έως και 2 μήνες.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τη ζύμη της τάρτας- 100 γρ, βρώμη Quaker
- 100 γρ. αμύγδαλο φιλέ
- 80 γρ. σιρόπι σφενδάμου ή μέλι
- 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 70 γρ. βούτυρο καρύδας (κρύο)
- 10 ml ηλιέλαιο (για την ταρτιέρα)
- 400 γρ. χουρμάδες
- 200 γρ κρέμα καρύδας
- 70 γρ. ταχίνι
- 150 γρ. φουντούκια (καβουρδισμένα)
- 100 γρ. σοκολάτα
- 50 γρ. κρέμα καρύδας
Εκτέλεση
Για τη ζύμη της τάρτας- Μέσα στον κάδο του μπλέντερ βάζουμε τη βρώμη και το φιλέ αμυγδάλου.
- Χτυπάμε καλά να αποκτήσουν μορφή σαν αλεύρι.
- Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου, το baking powder, το αλάτι και το baking powder.
- Χτυπάμε καλά τα υλικά μέχρι να μαζευτούν σε μια μπάλα ζύμης
- Καλύπτουμε τη βάση της ταρτιέρας με λαδόκολλα κομμένη στις διαστάσεις της.
- Τέλος, απλώνουμε το ηλιέλαιο στην ταρτιέρα με ένα πινέλο
- Απλώνουμε τη ζύμη σε όλη τη βάση και τα τοιχώματα της ταρτιέρας.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά
- Ξεκινάμε καβουρδίζοντας το φουντούκι. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί και τα ψήνουμε για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220°C.
- Έπειτα τα βάζουμε σε μια καθαρή βαμβακερή πετσέτα και τα τρίβουμε (σαν να τους κάνουμε μασάζ) για να φύγει ο φλοιός που έχει μαυρίσει. Τα καθαρίζουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
- Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε τους χουρμάδες, την κρέμα καρύδας και το ταχίνι μέχρι να έχουν υφή σαν καραμέλα.
- Έπειτα προσθέτουμε τα καβουρδισμένα φουντούκια και χτυπάμε για ακόμα 1 λεπτό.
- Αδειάζουμε το μίγμα μέσα στην ψημένη ζύμη.
- Στήνουμε μπεν μαρί και λιώνουμε τη σοκολάτα με την κρέμα καρύδας, με άλλα λόγια βάζουμε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό πάνω στο μάτι της κουζίνας να σιγοβράζει και από πάνω στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ. Βάζουμε τα δύο υλικά μέσα στο μπολ και αναμειγνύουμε μέχρι να λιώσουν και να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
- Τέλος, απλώνουμε τη γκανάς σοκολάτας πάνω από τη γέμιση της τάρτας.
- Αφήνουμε να σταθεί στη συντήρηση του ψυγείο για 2 ώρες
- Τέλος, ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.