search

Τρουφάκια γεμιστά με σιμιγδαλένιο χαλβά

Η σοκολάτα και το σιμιγδάλι είναι ένας υπέροχος συνδυασμός σε κάθε του μορφή! Σήμερα φτιάχνω τρουφάκια που στην καρδιά κρύβουν σιμιγδαλένιο χαλβά με καρύδι ενώ απ’ έξω έχουν ένα κέλυφος μαύρης κουβερτούρας. Νηστίσιμο, απολαυστικό και ιδανικό για κέρασμα.

Tip: Η συνταγή βγάζει περίπου 30 κομμάτια.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Για το σιμιγδαλένιο χαλβά
  • 1/4 φλυτζάνι απαλό ελαιόλαδο (ελαιόλαδο Μυτιλήνης ή ηλιέλαιο)
  • 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι χοντρό
  • ½ φλ. καρύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. κανέλα
Για το σιρόπι
  • 1/2 φλυτζάνι μαύρη ζάχαρη
  • 2 φλυτζάνια νερό
  • 1 λεμόνι (μόνο ξύσμα)
Για την επικάλυψη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε από το σιρόπι
  • Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το ξύσμα από το λεμόνι.
  • Φέρνουμε σε βρασμό και αφήνουμε να βράσει για 5 λεπτά.
Για το χαλβά
  • Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί.
  • Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε ανακατεύοντας τακτικά με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Συνεχίζουμε για 7-8 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα αλλά να μην καεί.
  • Προσθέτουμε την κανέλα και το καρύδι και ανακατεύουμε.
  • Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μάτι της κουζίνας.
  • Σταδιακά προσθέτουμε το σιρόπι ανακατεύοντας καλά.
  • Προσθέτουμε όλο το σιρόπι και ανακατεύουμε μέχρι να το πιει όλο.
  • Ο χαλβάς είναι έτοιμος όταν αρχίσει να μαζεύεται από τα τοιχώματα.
  • Αφαιρούμε το χαλβά από το μάτι και τον αφήνουμε στο τηγάνι να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά.
  • Έπειτα, πλάθουμε το χαλβά σε στρογγυλές μπουκίτσες σαν τρουφάκια και απλώνουμε σε λαδόκολλα.
  • Μεταφέρουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
Για την επικάλυψη σοκολάτας
  • Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στον φούρνο μικροκυμάτων
  • Βγάζουμε τις μπαλίτσες χαλβά από το ψυγείο.
  • Τις βουτάμε στη λιωμένη κουβερτούρα, μία - μία, και στη συνέχεια τις ντύνουμε από όλες τις πλευρές.
  • Τις απλώνουμε σε λαδόκολλα μέχρι να παγώσει η σοκολάτα.
  • Διατηρούμε στο ψυγείο.
  • Όσο είναι ακόμα ζεστός τον μεταφέρουμε σε μια φόρμα για κέικ (ή για χαλβά)
  • Ισιώσουμε την επιφάνεια πιέζοντας με μια σπάτουλα ή κουτάλα
  • Τον αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου μέσα στη φόρμα για 1 ώρα.
  • Έπειτα ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε.
Cool Artisan