search

Vegan Jacket Potatoes με vegan mayo, τόφου και λαχανικά

Jacket Potatoes, δηλαδή πατάτες στο φούρνο με λαχταριστή γέμιση που ρέει στο εσωτερικό. Μια συνταγή που θυμάμαι να κάνουμε από όταν ήμουν παιδί και μάλιστα τότε τυλίγαμε τις πατάτες σε αλουμινόχαρτο και τις ψήναμε στο τζάκι για να αποκτήσουν την υπέροχη umami γεύση που αποκτά ό, τι ψηθεί στα κάρβουνα.

Σήμερα σου δείχνω τη vegan εκδοχή τους με μια γέμιση που πραγματικά θα σε ξετρελάνει. Τις φτιάχνω σε συνεργασία με την Condito THE GREEN LINE με αφορμή τις νέες γεύσεις της vegan mayo.

H Condito THE GREEN LINE μόλις κυκλοφόρησε 3 νέες γεύσεις που ήρθαν να πλαισιώσουν την αγαπημένη Vegan Mayo για απολαυστικά μαγειρέματα χωρίς τύψεις. Πιο συγκεκριμένα οι νέες γεύσεις είναι:

  • Με καπνιστό μπούκοβο
  • Με απαλή μουστάρδα
  • Με λιαστή τομάτα και βασιλικό

Για τη σημερινή συνταγή χρησιμοποίησα και τις 4 γεύσεις, δίνοντας διαφορετικό χαρακτήρα σε κάθε μια από τις πατάτες μου. Παράλληλα έβαλα και καπνιστό τόφου για την απαραίτητη πρωτεϊνη αλλά και κρεμμυδάκι (φρέσκο και ξερό) για μια έξτρα σπιρτάδα.

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

  • 4 πατάτες μέτριου μεγέθους
  • 160 γρ. Vegan Mayo Condito THE GREEN LINE
  • 1 μικρό, ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. vegan τυρί τριμμένο
  • 150 γρ. τόφου, καπνιστό, κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το ταψί

Εκτέλεση

  • Καθαρίζουμε καλά τις πατάτες με το πράσινο μέρος από το σφουγγαράκι κάτω από τρεχούμενο νερό.
  • Στη συνέχεια τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και στο εσωτερικό, για περίπου 60 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία.
  • Τις αφήνουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου για να μπορούμε να τις δουλέψουμε
  • Κόβουμε το επάνω μέρος και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψάκι.
  • Με ένα κουτάλι, κουφαίνουμε το εσωτερικό αφήνωντας ένα περίβλημα με πάχος περίπου 1 εκ.
  • Βάζουμε την ψίχα της πατάτας σε ένα μπολ.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το τόφου, τα τοματίνια, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε καλά.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε τη Vegan Mayo Condito THE GREEN LINE κι ανακατεύουμε. Εγώ χρησιμοποίησα όλες τις νέες γεύσεις ως εξής: Χώρισα το μείγμα σε 4 ίσα μέρη, πρόσθεσα 40 γρ. vegan mayo από την κάθε γεύση κι ανακάτεψα για να έχω διαφορετική γεύση στην κάθε πατάτα.
  • Τέλος, γεμίζουμε τις πατάτες και προσθέτουμε λίγο τριμμένο τυρί από πάνω
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου 15-20 λεπτά.
Cool Artisan