Η γιορτή των ερωτευμένων πλησιάζει και σήμερα σου δείχνω πως να φτιάξεις μια απολαυστική τάρτα: σοκολάτα με γιαούρτι που βάζω στοίχημα ότι θα θες να φτιάχνεις (και να ξαναφτιάχνεις) όλο το χρόνο! Εγώ την έψησα σε ταρτιέρα που έχει σχήμα καρδιάς αλλά εσύ μπορείς να την φτιάξεις σε ό,τι ταψάκι έχεις.
Η βάση είναι πιο απλή, εύκολη, γρήγορη ζύμη βουτύρου που παίρνει το ιδιαίτερο άρωμα της από το βούτυρο αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ.
Για τη γέμιση θα χρειαστείς 3 απλά υλικά: σοκολάτα, γάλα και γιαούρτι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις γιαούρτι αγελάδος ή στραγγιστό ΔΩΔΩΝΗ.
Tip: Αν δεν έχεις χρόνο να κάνεις όλη τη συνταγή, φτιάξε μόνο τη γέμιση, σέρβιρε τη σε ποτήρια και διακόσμησε με φράουλες!
Υλικά
Για τη ζύμη- 175 γραμ. αλεύρι
- 100 γραμ. βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ - όχι πολύ παγωμένο
- 25 γραμ. ζάχαρη
- 1 κρόκο αυγού
- ξύσμα από 1/2 λεμόνι
- λίγο κρύο νερό
- 400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
- 150 γρ. γάλα ΔΩΔΩΝΗ
- 200 γρ. γιαούρτι ΔΩΔΩΝΗ
Εκτέλεση
Για τη ζύμη- Κοσκινίζουµε πρώτα το αλεύρι µε την άχνη σε ένα μεγάλο μπολ
- Προσθέτουµε το βούτυρο ΔΩΔΩΝΗ και το ξύσµα λεμονιού και με τα δάχτυλα μας το ψιχουλιάζουµε να αποκτήσει υφή σαν βρεγµένη άµµο.
- Προσθέτουµε τον κρόκο και 1-2 κουταλιές της σούπας νερό, 1-2 για να δέσει η ζύμη
- Της δίνουµε σχήµα σφαιρικό και την τυλίγουµε σε µεµβράνη.
- Την αφήνουµε να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον για 30λεπτά. Εάν την αφήσουμε για παραπάνω ώρες, τότε όταν τη βγάλουμε από το ψυγείο την αφήνουμε στον πάγκο της κουζίνας για 10-15 λεπτά.
- Την ανοίγουµε σε φύλλο και την απλώνουµε σε βουτυρωµένη ταρτιέρα. Μπορούμε να την ανοίξουμε με τα δάχτυλα μας απευθείας μέσα στην ταρτιέρα ή για μεγαλύτερη ευκολία να την βάλουμε ανάμεσα σε δύο λαδόκολλες και να την ανοίξουμε με ένα πλάστη.
- Γεµίζουµε µέχρι το χείλος της τάρτας µε βαρίδια (όσπρια, ρύζι κ.λπ.). και ψήνουμε για 15 με 20 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.
- Βγάζουμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει
- Κόβουμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε το γάλα ΔΩΔΩΝΗ και βάζουμε το μπολ πάνω από νερό που βράζει.
- Ανακατεύουμε με μια μαρίζ μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα, να ενσωματωθεί στο γάλα και να γίνει το μείγμα λείο.
- Έπειτα προσθέτουμε το γιαούρτι αγελάδος ΔΩΔΩΝΗ και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα στην τάρτα που είναι ήδη σε θερμοκρασία δωματίου.
- Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο για 2 ώρες να δέσει και σερβίρουμε.