Έχει γίνει η απόλυτη τάση στις σπιτικές μαγειρικές, και όχι άδικα! Φέτα και ντοματίνια φουρνίζονται και παντρεύονται σε μια πανεύκολη συνταγή που γίνεται σε ένα μόνο ταψί!
Σήμερα κάνω μια βελτιωμένη συνταγή προσθέτωντας κρεμμύδι και σκόρδο που δίνει ακόμα πιο πλούσια γεύση. Επιλέγω φέτα Δωδώνη που ψήνεται τέλεια, έχει γλυκιά και πικάντικη γεύση αναβαθμίζοντας το πιάτο.
Tip: Προαιρετικά μπορείς να προσθέσεις ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι για να ισορροπήσεις την οξύτητα.
Υλικά
- 500 γρ. ντοματίνια
- 200 γρ. φέτα
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ξερό (κομμένο σε κυβάκια)
- 1 σκελίδα σκόρδο (κομμένη σε λεπτές φέτες)
- 1 κτγ μέλι
- 300 γρ. ζυμαρικά της επιλογής σου (ταιριάζει με κοντά ζυμαρικά όπως trecche, πέννες ή ό,τι άλλο θες)
- 1 ματσάκια φρέσκο βασιλικό (ή δυόσμο)
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 200°C
- Σε ένα ταψάκι βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματίνια, αλάτι, πιπέρι και τη φέτα.
- Προαιρετικά βάζουμε και ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι
- Ψήνουμε στους 200°C για 30-40 λεπτά
- Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο, προσθέτουμε τα ζυμαρικά και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
- Ανακατεύουμε καλά
- Σερβίρουμε και προαιρετικά τρίβουμε έξτρα φέτα από πάνω