search

ΠΩΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙΣ ΣΠΙΤΙΚΗ ΛΕΜΟΝΑΔΑ

Το απόλυτο δροσιστικό ρόφημα του καλοκαιριού! Η σπιτική λεμονάδα με περιμένει πάντα στην πόρτα του ψυγείου μαζί με παγωμένο ανθρακούχο νερό ή σόδα, ειδικά τις μέρες του μεγάλου καύσωνα.

Φτιάχνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά και έχει διάρκεια ζωής μέχρι και 2 μήνες! Εγώ πάντα προσθέτω και λίγο τζίντζερ γιατί απολαμβάνω τη σπιρτάδα του.



Υλικά

  • 500 ml χυμό λεμόνι
  • 300 γρ ζάχαρη
  • ξύσμα από 4 λεμόνια
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 1 κυβάκι (σαν ζάρι) φρέσκο τζίντερ (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξύσμα, τη ζάχαρη και το νερό.
  • Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά
  • Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε το χυμό και το τζίντερ
  • Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
  • Μεταφέρουμε τη λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο
  • Για να σερβίρουμε βάζουμε σε ένα νεροπότηρο πάγο, γεμίζουμε με τη λεμονάδα μέχρι το 1/4 και συμπληρώνουμε με νερό ή σόδα
Cool Artisan