Το απόλυτο δροσιστικό ρόφημα του καλοκαιριού! Η σπιτική λεμονάδα με περιμένει πάντα στην πόρτα του ψυγείου μαζί με παγωμένο ανθρακούχο νερό ή σόδα, ειδικά τις μέρες του μεγάλου καύσωνα.
Φτιάχνεται σε λιγότερο από 15 λεπτά και έχει διάρκεια ζωής μέχρι και 2 μήνες! Εγώ πάντα προσθέτω και λίγο τζίντζερ γιατί απολαμβάνω τη σπιρτάδα του.
Υλικά
- 500 ml χυμό λεμόνι
- 300 γρ ζάχαρη
- ξύσμα από 4 λεμόνια
- 4 φλιτζάνια νερό
- 1 κυβάκι (σαν ζάρι) φρέσκο τζίντερ (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ξύσμα, τη ζάχαρη και το νερό.
- Φέρνουμε σε σημείο βρασμού και ανακατεύουμε συνεχώς για 5 λεπτά
- Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και προσθέτουμε το χυμό και το τζίντερ
- Σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά.
- Βγάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει εντελώς
- Μεταφέρουμε τη λεμονάδα σε γυάλινο μπουκάλι και αποθηκεύουμε στο ψυγείο
- Για να σερβίρουμε βάζουμε σε ένα νεροπότηρο πάγο, γεμίζουμε με τη λεμονάδα μέχρι το 1/4 και συμπληρώνουμε με νερό ή σόδα