Το σημερινό κέικ έχει ολόκληρα αχλάδια μέσα, τα οποία αφού τα βράσουμε τα τοποθετούμε στο κέικ και το κάνουν έξτρα ζουμερο!
Διάβασε επίσης:
Υλικά
- 3 αχλάδια, ξεφλουδισμένα*
- 220 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 140 ml γάλα σόγιας, ή άλλο φυτικό γάλα
- 10 ml εκχύλισμα βανίλιας
- 80 ml ελαιόλαδο, ή άλλο φυτικό λάδι
- 1 κ.σ. (15ml) λευκό ξύδι, ή μηλόξιδο
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 °C.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη σόδα και το αλάτι και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το γάλα σόγιας, τη βανίλια, το ελαιόλαδο και το ξύδι και τα χτυπάμε μαζί.
- Λαδώνουμε την φόρμα του κέικ με λάδι καρύδας και ρίχνουμε το 1/4 του μείγματος.
- Τοποθετούμε προσεκτικά τα αχλάδια μέσα στη φόρμα.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο μείγμα του κέικ.
- Ψήνουμε για 30 λεπτά.
- Αφαιρούμε από το φούρνο και βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο του κέικ. Εάν βγαίνει καθαρή τότε το κέικ είναι έτοιμο.
- Το τοποθετούμε πάνω σε μια σχάρα για να κρυώσει εντελώς.