search

ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΒΡΩΜΗΣ ΜΕ ΦΥΣΤΙΚΟΒΟΥΤΥΡΟ

Βρώμη και φιστικοβούτυρο σε ένα υπέροχο πάντρεμα για να γεμίσεις ένα βάζο στην κουζίνα σου με τα πιο λαχταριστά μπισκότα.

Η βρώμη δένει υπέροχα με το φυστικοβούτυρο σε μαλακές “μπαλίτσες” ζύμης, τραγανές απέξω και βελούδινες στο εσωτερικό.

Tip: Οι αναλογίες είναι για 30 cookies



Υλικά

  • 170 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 1 1/4 κ.γ. κανέλα
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 180 γρ. βρώμη
  • 125 ml λάδι κανόλα
  • 125 γρ. φυστικοβούτυρο
  • 100 γρ. κρυσταλική ζάχαρη
  • 110 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 70 ml γάλα αμυγδάλου
  • 1 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Βουτυρώνουμε δύο ταψιά ή στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους, κοσκινίζουμε το αλεύρι, το baking powder, την μαγειρική σόδα, την κανέλα και το αλάτι. Προσθέτουμε την βρώμη, ανακατεύουμε και αφήνουμε το μείγμα στην άκρη.
  • Σε ένα μπολ μεγάλου μεγέθους, χτυπάμε με το μίξερ το λάδι, το φυστικοβούτυρο, την λευκή και την μαύρη ζάχαρη, το γάλα αμυγδάλου και την βανίλια, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.
  • Προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών τα στέρεα υλικά και με μια σπάτουλα διπλώνουμε το μείγμα, προσέχουμε να προσθέσουμε το μισό μείγμα κάθε φορά.
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε λίγη απο την ζύμη και την ακουμπάμε στο ταψί ψησίματος.
  • Ψήνουμε για 12 με 14 λεπτά, μέχρι οι άκρες να αρχίσουν να παίρνουν χρώμα.
  • Αφήνουμε τα μπισκότα να «ξεκουραστούν» στο ταψί για 5 λεπτά περίπου, πριν τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
*Αν θέλουμε, όταν κρυώσουν τα μπισκότα, τα διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα.
Cool Artisan