search

Ομελέτα φούρνου με κολοκυθάκια και πικάντικες πιπεριές

Οι Ισπανοί την αποκαλούν τορτίγια. Στην Ελλάδα τη λέμε ομελέτα φούρνου και τη φτιάχνουμε σε πολλές παραλλαγές! Από την ανδριώτικη φουρτάλια μέχρι το λεσβιακό σφουγγάτο. 

Είναι ένα πιάτο καλοκαιρινό, εύκολο και χορταστικό που φτιάχνεται με ελάχιστο κόπο σε λίγο χρόνο! Σήμερα σου δίνω μια παραλλαγή που φωνάζει “ευκολία” και “νοστιμιά”. Μια ομελέτα με baby κολοκυθάκια και Πικάντικες Πιπεριές Καρδούλες Κόκκινες με Κρέμα Τυριών από την Almito.  Αυτές οι πικάντικες πιπεριές αναβαθμίζουν όποιο πιάτο κι αν προστεθούν από σαλάτες μέχρι σάντουιτς και τάρτες. Προσθέτουν μια έξτρα σπιρτάδα δίνοντας ένα πλούσιο, σχεδόν εθιστικό, αποτέλεσμα.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 4 αυγά μεσαία
  • 50 ml γάλα
  • 4 baby κολοκυθάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • 80 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 5 τοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 3-4 κλαράκια φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία Πικάντικες Πιπεριές Καρδούλες Κόκκινες με Κρέμα Τυριών, Almito (150 γρ.)
  • 1/2 κτγ πάπρικα καπνιστή
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, το γάλα, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε με ένα αυγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τη φέτα, τα τοματίνια, το δυόσμο κι ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε σε ένα ταψάκι που έχουμε λαδώσει ελαφρώς.
  • Βγάζουμε τις πιπεριές από το βαζάκι και τις σουρώνουμε.
  • Τις προσθέτουμε πάνω από την ομελέτα μας.
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά
  • Σερβίρουμε την ομελέτα μας ζεστή
Cool Artisan