search

Γαύρος με πατάτες στο φούρνο

Στην καρδιά του καλοκαιριού λατρεύω όλα τα μικρά ψαράκια όπως σαρδέλες και γαύρο! Τα αγαπώ σε όλες τους τις εκδοχές αλλά όταν έρχεται η στιγμή να τα φτιάξω στο σπίτι επιστρέφω πάντα σε μια οικογενειακή, μαμαδίστικη συνταγή με την οποία μεγαλώσαμε στη Μυτιλήνη, και νομίζω στα περισσότερα μέρη της Ελλάδας: Πατάτες λεμονάτες με γαύρο!

Είναι ένα φαγάκι που το σκαρώνεις στο άψε σβήσε ενώ η λεμονάτη σάλτσα είναι το τέλειο συμπλήρωμα για το ψάρι! Στα Lidl θα βρεις καθημερινά ελληνικά φρέσκα και καθαρισμένα ψάρια ελευθέρας αλίευσης. Η διαθεσιμότητα τους εξαρτάται από την ψαριά των τοπικών προμηθευτών, κι αυτό καταδεικνύει πως είναι πάντα φρέσκα.

Δες  εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι, τη μουστάρδα, αλάτι, πιπέρι και σκόρδο
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Καλύπτουμε τη βάση του ταψιού μας με ελαιόλαδο
  • Προσθέτουμε τις πατάτες
  • Περιχύνουμε με το μίγμα
  • Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά
  • Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και προσθέτουμε το γαύρο
  • Ανακατεύουμε καλά
  • Ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά
  • Σερβίρουμε το φαγητό μας ζεστό
Cool Artisan