search

Super Bowl Κινόα με μπιφτέκι κοτόπουλου Ελαιοπουλάκι

Θρεπτικό, καλοκαιρινό και πεντανόστιμο! Σήμερα σου ετοιμάζω ένα super bowl που θα σε χορτάσει χωρίς να σε βαρύνει! Για τη βάση συνδυάζω ψευτοδημητριακά, δηλαδή κινόα, όσπρια, δηλαδή αποφλοιωμένα ρεβίθια και φρέσκα λαχανικά δημιουργώντας ένα πλούσιο πιάτο που θα σε μπουστάρει ενεργειακά και θα σε χορτάσει για όλη τη μέρα.

Σερβίρω το super bowl μου με μπιφτέκια κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι τα οποία περιέχουν βρώμη, φρέσκα λαχανικά, ελαιόλαδο και κουρκουμά. Η γεύση από το συγκεκριμένο μπιφτέκι θα χαραχτεί στο μυαλό σου και θα την αναζητάς κάθε φορά που θες κάτι υγιεινό και χορταστικό. Θα σου πάρει 20 λεπτά να τα ψήσεις στου φούρνο, αλλά αν θες τη γνώμη μου μπορείς να τα κάνεις και στο air fryer σε 7-8 λεπτά, στην τοστιέρα σε 15-17 λεπτά και βέβαια σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς να προσθέσεις λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα κι από τις δύο πλευρές. Το μπιφτέκι από Ελαιοπουλάκι είναι χειροποίητο (για αυτό και το καθένα έχει διαφορετικό σχήμα) ζυμώνεται με βιολογική βρώμη ολικής άλεσης, φρέσκα λαχανικά, αγνό ελαιόλαδο και κουρκουμά. Στον κουρκουμά χρωστάει και το ξεχωριστό του χρώμα.

Για το κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι σου έχω ξαναμιλήσει , εκτός από τη θρεπτική του αξία και για τη βραβευμένη γεύση του . Κι εδώ βέβαια για ακόμη μια φορά επιβεβαιώνεται ο κανόνας που λέει ότι η μοναδική πρώτη ύλη είναι αυτό που απογειώνει μια συνταγή. Το συγκεκριμένο μπιφτέκι φτιάχνεται από το ελληνικό και πατενταρισμένο κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι που τρέφεται με 100% φυτικές τροφές βασισμένες στο καλαμπόκι και αγνό ελαιόλαδο, της οικογένειας Αγγελάκη.

Tip 1: Για μεγαλύτερη ευκολία μπορείς να χρησιμοποιήσεις ρεβίθια προβρασμένα σε ατμό ή από κονσέρβα! Εναλλακτικά προτείνω (αυτό που κάνω κι εγώ) να βράζεις μια φορά το μήνα μια μεγάλη ποσότητα και να την αποθηκεύεις σε μερίδες στην κατάψυξη για να έχεις ρεβίθια έτοιμα για τα γεύματα σου ανά πάσα ημέρα κι ώρα. Χρησιμοποιώ πάντα αποφλοιωμένα ρεβίθια που είναι

Tip 2: Το φρέσκο κρεμμυδάκι μπαίνει στο πιάτο την ώρα που θα το σερβίρεις. Μην κάνεις το λάθος να το βάλεις από την προηγούμενη μέρα για να το φας την επόμενη γιατί έχει την τάση να καλύπτει όλες τις άλλες γεύσεις.



Υλικά

Για 2 μερίδες
  • 100 γρ. κινόα
  • 80 γρ. ρεβίθι αποφλοιωμένο, βρασμένο
  • 80 γρ. καλαμπόκι (βρασμένο ή από κονσέρβα)
  • 50 γρ. φέτα
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 10 τοματίνια, κομμένα σε τέταρτα
  • 1 μικρό ματσάκι φρέσκο δυόσμο
  • 1 λεμόνι (ξύσμα και χυμό)
  • 50 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για το σερβίρισμα
  • 4 μπιφτέκια κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης

Εκτέλεση

  • Βράζουμε την κινόα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά κι ανακατεύουμε καλά.
  • Προαιρετικά, αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα να δέσουν οι γεύσεις.
Για τα μπιφτέκια
  • Ψήνουμε τα μπιφτέκια κοτόπουλου από Ελαιοπουλάκι, Αγγελάκης για 20 λεπτά στους 180°C
Για το σερβίρισμα
  • Βάζουμε το μίγμα της κινόα στη βάση
  • Προσθέτουμε τα μπιφτέκια και σερβίρουμε
Cool Artisan