H πρωτεϊνη από τα ασπράδια των αυγών και οι βιταμίνες των φρέσκων λαχανικών συνθέτουν το πιο θρεπτικό, γρήγορο γεύμα που μπορείς να απολαύσεις, ειδικά τώρα το καλοκαίρι! Αυτός ο μαγικός συνδυασμός είναι ιδανικός για όλες τις ώρες της ημέρας από πρωινό, μέχρι μεσημεριανό και βραδινό! Και βέβαια είναι η καλύτερη επιλογή για τις ημέρες που έχεις προπόνηση και θες έξτρα πρωτεϊνη στο πιάτο σου.
Συνδυάζω πιπεριές, με μανιτάρια, τοματίνια κι αβοκάντο και φτιάχνω ένα σούπερ καλοκαιρινό πιάτο. Τα αυγά μου είναι από τη Στερεά Ελλάδα και τα βρίσκω αποκλειστικά στη σειρά Νώμα που υπάρχει αποκλειστικά στα καταστήματα Lidl.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 1 κτσ Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο, Χανίων Κρήτης, Νώμα
- 3μεσαία αυγά Στερεάς Ελλάδας, Νώμα
- 50 γρ γάλα
- 100 γρ. ανθότυρο, Γάλπο
- 150 γρ. φρέσκα μανιτάρια brown
- 5-6 τοματίνια, κομμένα σε φέτες
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1 πιπεριά πράσινη
- 1/2 αβοκάντο, κομμένο σε φέτες
- λίγη ξερή ρίγανη Θεσσαλίας, Νώμα
- Aλάτι χονδρό Μεσολογγίου, Νώμα
- Μαύρο πιπέρι, Kania
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια
- Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες
- Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι
- Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς
- Μετά από 4-5 λεπτά προσθέτουμε και τις φέτες μανιταριών και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά
- Αφαίρουμε τα λαχανικά από το τηγάνι
- Παίρνουμε δύο μικρά μπόλ και χωρίζουμε τους κρόκους από τα ασπράδια των αυγών
- Στο μπολ με τα ασπράδια προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και πιπέρι
- Χτυπάμε καλά με ένα αυγοδάρτη
- Ρίχνουμε το μείγμα στο ίδιο τηγάνι (χωρίς να το πλύνουμε)
- Προσθέτουμε στη μισή επιφάνεια το ανθότυρο, τις πιπεριές και τα μανιτάρια
- Σκεπάζουμε με καπάκι για 5-6 λεπτά
- Έπειτα αφαιρούμε το καπάκι και διπλώνουμε την ομελέτα στη μέση
- Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο
- Γαρνίρουμε με μισό αβοκάντο κομμένο σε φέτες, τα ντοματίνια και λίγη ξερή ρίγανη