search

Μους βανίλια με μπισκότα

Η σημερινή συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που λατρεύουν τα λευκά γλυκά! Σήμερα φτιάχνουμε μια μους λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με βανίλια και σερβίρουμε με μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου με Σοκολάτα Γάλακτος.



Υλικά

  • 250 γρ. λευκή κουβερτούρα, κομμένη σε κομμάτια
  • 75 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 φρέσκα αυγά (χωριστά οι κρόκοι από τ’ ασπράδια)
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 συσκευασία μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου με Σοκολάτα Γάλακτος

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα με το γάλα σε μπεν μαρί ενώ παράλληλα ανακατεύουμε καλά.
  • Μόλις η σοκολάτα λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς. Αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. 
  • Προσθέτουμε το εκχύλσιμα βανίλιας στη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε στη λιωμένη σοκολάτα τους κρόκους ένα- ένα χτυπώντας με μίξερ χειρός ή αυγοδάρτη.
  • Κάθε φορά που απορροφάται ο ένας, προσθέτουμε τον επόμενο.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την προσθέτουμε στο μείγμα. 
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός για 5 λεπτά, μέχρι να έχουμε μια μαρέγκα
  • Προσθέτουμε τη μισή μαρέγκα στη μους ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Αφού την απορροφήσει προσθέτουμε και την υπόλοιπη ανακατεύοντας απαλά με μια σπάτουλα.
  • Τέλος, μεταφέρουμε σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής. Παγώνουμε στο ψυγείο για 3 ώρες.
  • Χοντροσπάμε 12 μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου με Σοκολάτα Γάλακτος και τα μοιράζουμε σε 6 ποτήρια
  • Γεμίζουμε με τη μους βανίλιας απευθείας από τη σακούλα ζαχαροπλαστικής.
  • Τέλος, γαρνίρουμε με όλοκληρα μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου με Σοκολάτα Γάλακτος και σερβίρουμε.
Cool Artisan