Η σημερινή συνταγή είναι αφιερωμένη σε όλους εκείνους που λατρεύουν τα λευκά γλυκά! Σήμερα φτιάχνουμε μια μους λευκής σοκολάτας αρωματισμένη με βανίλια και σερβίρουμε με μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου με Σοκολάτα Γάλακτος.
Υλικά
- 500 γρ. κρέμα γάλακτος
- 400 γρ. λευκή κουβερτούρα
- 1 κ.τ.σ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1 συσκευασία μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου με Σοκολάτα Γάλακτος.
Εκτέλεση
- Στήνουμε μπεν μαρί βάζοντας ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό να σιγοβράζει και από πάνω στερεώνουμε ένα πυρίμαχο μπολ.
- Μέσα στο μπολ λιώνουμε τη λευκή κουβερτούρα μαζί με 200 γραμμάρια από την κρέμα γάλακτος.
- Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και αφήνουμε στην άκρη να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
- Βάζουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με μίξερ χειρός μέχρι να γίνει σαντιγί.
- Προσθέτουμε την κρέμα σοκολάτας που έχει ήδη έρθει σε θερμοκρασία δωματίου και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αναμειγνύουμε καλά και μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
- Χοντροσπάμε τα μπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου με Σοκολάτα Γάλακτος και τα μοιράζουμε σε 4 ποτήρια.
- Γεμίζουμε με τη μους βανίλιας.
- Τέλος διακοσμούμε με έξτραμπισκότα Πτι Μπερ Παπαδοπούλου με Σοκολάτα Γάλακτος.
- Παγώνουμε στη συντήρηση του ψυγείου για 3 ώρες και σερβίρουμε.