search

Μαροκινά pancakes με κυψέλες, από σιμιγδάλι

Αυτά τα pancakes είναι του ονείρου! Μαλακά σαν σφουγγάρι με τις χαρακτηριστικές κυψέλες που εγκλωβίζουν το μέλι στο σερβίρισμα δίνοντας υπέροχη υφή και γεύση. Το μυστικό υλικό είμαι το ψιλό σιμιγδάλι ενώ η μαγιά δίνει λαχταριστή «ψωνένια» γεύση! Απλά μαγικό!

Tip 1: Η καταγωγή της συνταγής είναι από το Μαρόκο, όπου τα ονομάζουν baghir

Tip2: Το μπλέντερ είναι απαραίτητο για να δώσεις στη ζύμη την υφή που βλέπεις στο βίντεο

Δες εδώ τό βίντεο:

 



Υλικά

  • 270 γρ. ψιλό σιμιγδάλι
  • 30 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 ml νερό
  • 20 γρ. μαγιά στιγμής
  • 10 γρ. baking powder
  • 25 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά.
  • Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για 30 λεπτά, προκειμένου να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
  • Ψήνουμε τα pancakes σε αντικολλητικό τηγάνι, χωρίς λάδι ή βούτυρο.
  • Ψήνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να δημιουργηθούν κυψέλες σε όλη την επάνω επιφάνεια.
  • Αυτό θα πάρει περίπου 1 - 1,5 λεπτό για κάθε pancake.
  • Δεν τα γυρίζουμε να ψηθούν κι από την άλλη.
  • Σερβίρουμε με μέλι.
Cool Artisan