Με 3 μόνο υλικά φτιάχνεις την πιο υγιεινή εκδοχή μηλόπιτας, μελωμένη και βελούδινη! Μπορείς να προσθέσεις και λίγη κανέλα. Μοσχοβολάει τόσο πολύ που δεν θα έχεις υπομονή να κρυώσει για να την κόψεις!
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 6 κόκκινα μήλα
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 40 γρ. μέλι (20 για τα μήλα & 20 για τη φόρμα)
Εκτέλεση
- Καθαρίζουμε καλά τα μήλα και τα ξεφλουδίζουμε.
- Τα περνάμε από το μαντολίνο για να τα κόψουμε σε λεπτές φέτες. Εναλλακτικά τα κόβουμε λεπτά με ένα μαχαίρι.
- Τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε 20 γρ. μέλι και το κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε το υπόλοιπο μέλι (20 γρ.) στη βάση μιας αντικολλητικής φόρμας για κέικ με διαστάσεις 27x14x6cm.
- Στρώνουμε τις φέτες μήλου στη φόρμα για κέικ. Τις στρώνουμε προσεχτικά για να μην έχουν κενά μεταξύ τους και να βγει το γλυκό ομοιόμορφο.
- Καλύπτουμε τη φόρμα με αλουμινόχαρτο
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 180°C για 1 ώρα.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει εντελώς.
- Το ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.
- Προαιρετικά γαρνίρουμε με παγωτό