Εκείνη η κονσέρβα που έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας δεν χρειάζεται να γινει ξανά μια βαρετή τονοσαλάτα. Φτιάξε αυτά τα πανεύκολα μπιφτέκια τόνου που γίνονται σε λιγότερο από 7 λεπτά και ψήνονται στην τοστιέρα.
Tip 1: Σούρωσε πολύ καλά τον τόνο χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μην βγάλουν τα μπιφτέκια τα υγρά τους κατά το ψήσιμο.
Tip 2: H κατανάλωση ψαριού με τυρί, αυγό ή παράγωγά τους όπως η μαγιονέζα, είναι ασφαλής για τους υγιείς ανθρώπους. Η μαγιονέζα και ο τόνος άλλωστε είναι ένα πολύ κλασικός συνδυασμός. Πρόβλημα μπορεί να προκύψει μόνο σε άτομα που έχουν τροφικές αλλεργίες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
- 300 γρ. κονσέρβα τόνου σε νερό (πολύ καλά στραγγισμένη)
- 1 καρότο, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
- 2 αυγά
- 2 κτσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή βρώμης
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση
- Στραγγίζουμε τον τόνο πολύ καλά με αποροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά
- Ανακατεύουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
- Καλύπτουμε την τοστιέρα με αντικολλητικό χαρτί.
- Βάζουμε τα μπιφτέκια στην τοστιέρα και ψήνουμε
- Σερβίρουμε με γιαούρτι και φέτες αγγούρι.