search

Μπιφτέκια τόνου στην τοστιέρα

 

Εκείνη η κονσέρβα που έχεις στο ντουλάπι της κουζίνας δεν χρειάζεται να γινει ξανά μια βαρετή τονοσαλάτα. Φτιάξε αυτά τα πανεύκολα μπιφτέκια τόνου που γίνονται σε λιγότερο από 7 λεπτά και ψήνονται στην τοστιέρα.

Tip 1: Σούρωσε πολύ καλά τον τόνο χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να μην βγάλουν τα μπιφτέκια τα υγρά τους κατά το ψήσιμο.

Tip 2: H κατανάλωση ψαριού με τυρί, αυγό ή παράγωγά τους όπως η μαγιονέζα, είναι ασφαλής για τους υγιείς ανθρώπους. Η μαγιονέζα και ο τόνος άλλωστε είναι ένα πολύ κλασικός συνδυασμός. Πρόβλημα μπορεί να προκύψει μόνο σε άτομα που έχουν τροφικές αλλεργίες. Συμβουλευτείτε το γιατρό σας.

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 300 γρ. κονσέρβα τόνου σε νερό (πολύ καλά στραγγισμένη)
  • 1 καρότο, περασμένο από το χοντρό του τρίφτη
  • 2 αυγά
  • 2 κτσ αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή βρώμης
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Στραγγίζουμε τον τόνο πολύ καλά με αποροφητικό χαρτί κουζίνας.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά
  • Ανακατεύουμε και πλάθουμε τα μπιφτέκια.
  • Καλύπτουμε την τοστιέρα με αντικολλητικό χαρτί.
  • Βάζουμε τα μπιφτέκια στην τοστιέρα και ψήνουμε
  • Σερβίρουμε με γιαούρτι και φέτες αγγούρι.
Cool Artisan