Με λίγα απλά υλικά και χωρίς δύσκολες διαδικασίες μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο.
Φουλ σε πρωτεΐνη, χαμηλή σε θερμίδες αυτή η συνταγή θα γίνει ο πιο αγαπημένος σου τρόπος να μαγειρεύεις κοτόπουλο. Ο νέος κύβος Maggi Ζωμό Κότας με λιγότερο αλάτι* είναι το μυστικό για να φτιάξεις την πιο απλή αλλά πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με 3 απλά υλικά.
*Σε σύγκριση με τον κλασσικό κύβο MAGGI ζωμός κότας
Υλικά
Για τη σάλτσα ντομάτας
-
1 κιλό ντομάτες (ώριμες)
-
1 κρεμμύδι
-
1 κτσ ελαιόλαδο
-
1 κύβο Maggi Ζωμό Κότας με λιγότερο αλάτι
Για το κοτόπουλο
-
500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
-
1 κτσ ελαιόλαδο
-
1 κτγ μπούκοβο
-
1 κτγ πάπρικα
-
1/2 κτγ θυμάρι ξερό
-
πιπέρι
- 100 γρ. γιαούρτι στραγιστό 5%
- 1 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό.
Εκτέλεση
Για τη σάλτσα ντομάτας- Καθαρίζουμε καλά τις ντομάτες και τις χτυπάμε στο μπλέντερ
- Σε μια κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι
- Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ένα κύβο Maggi Ζωμό Κότας με λιγότερο αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει
- Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε κοτόπουλο κι από τις δύο πλευρές.
- Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα, πρσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε.
- Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
- Γαρνίρουμε με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό.