search

Κότοπουλο με σάλτσα ντομάτας και γιαούρτι

Με λίγα απλά υλικά και χωρίς δύσκολες διαδικασίες μπορείς να φτιάξεις το πιο νόστιμο κοκκινιστό κοτόπουλο.

Φουλ σε πρωτεΐνη, χαμηλή σε θερμίδες αυτή η συνταγή θα γίνει ο πιο αγαπημένος σου τρόπος να μαγειρεύεις κοτόπουλο. Ο νέος κύβος Maggi Ζωμό Κότας με λιγότερο αλάτι* είναι το μυστικό για να φτιάξεις την πιο απλή αλλά πεντανόστιμη σάλτσα ντομάτας με 3 απλά υλικά.

*Σε σύγκριση με τον κλασσικό κύβο MAGGI ζωμός κότας



Υλικά

Για τη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κιλό ντομάτες (ώριμες)
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κύβο Maggi Ζωμό Κότας με λιγότερο αλάτι
Για το κοτόπουλο
  • 500 γρ. φιλέτο στήθος κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
  • 1 κτσ ελαιόλαδο
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • 1 κτγ πάπρικα
  • 1/2 κτγ θυμάρι ξερό
  • πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
  • 100 γρ. γιαούρτι στραγιστό 5%
  • 1 κτσ ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό.

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα ντομάτας
  • Καθαρίζουμε καλά τις ντομάτες και τις χτυπάμε στο μπλέντερ
  • Σε μια κατσαρόλα σε ελαιόλαδο σοτάρουμε το κρεμμύδι
  • Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, ένα κύβο Maggi Ζωμό Κότας με λιγότερο αλάτι και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει
Για το κοτόπουλο
  • Σε ένα φαρδύ αντικολλητικό τηγάνι σε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε κοτόπουλο κι από τις δύο πλευρές.
  • Μόλις πάρει χρυσαφένιο χρώμα, πρσθέτουμε τη σάλτσα ντομάτας, τα μπαχαρικά κι ανακατεύουμε.
  • Αφήνουμε να πάρει μια βράση και σερβίρουμε.
  • Γαρνίρουμε με γιαούρτι και λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο μαΐντανό.
Cool Artisan