search

Πρωτεϊνούχα τυρόπιτα με ασπράδια, κότατζ και βρώμη

Το απόλυτο αλμυρό σνάκ για πρωινό, δεκατιανό, για πριν ή μετά τη γυμναστική! Μια πολύ χορταστική συνταγή χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά ιδανική για όσους γυμνάζονται, για όσους προσπαθούν να χάσουν λίπους και βέβαια για όσους θέλουν “χορταστική” μερίδα φουλ στην πρωτεΐνη.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:

 



Υλικά

  • 4 αυγά ασπράδια
  • 2 κρόκοι
  • 600 γρ. κότατζ
  • 200 γρ. βρώμη
  • 1 κτγ θυμάρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 300 γρ. τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα ασπράδια, τους κρόκους και το τυρί κότατζ.
  • Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Χτυπάμε καλά.
  • Προσθέτουμε τη βρώμη και χτυπάμε ελαφρώς να ενσωματωθεί στο μίγμα
  • Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα στη βάση από ένα στρογγυλό ταψί σιλικόνης με διάμετρο 30 εκ.
  • Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
  • Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
  • Προσθέτουμε 1 κτγ λιναρόσπορο στην επιφάνεια.
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα σε χαμηλή σχάρα για 45 λεπτά.
Cool Artisan