Το απόλυτο αλμυρό σνάκ για πρωινό, δεκατιανό, για πριν ή μετά τη γυμναστική! Μια πολύ χορταστική συνταγή χαμηλή σε θερμίδες και λιπαρά ιδανική για όσους γυμνάζονται, για όσους προσπαθούν να χάσουν λίπους και βέβαια για όσους θέλουν “χορταστική” μερίδα φουλ στην πρωτεΐνη.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Υλικά
- 4 αυγά ασπράδια
- 2 κρόκοι
- 600 γρ. κότατζ
- 200 γρ. βρώμη
- 1 κτγ θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 300 γρ. τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
Εκτέλεση
- Χτυπάμε σε ένα μπλέντερ τα ασπράδια, τους κρόκους και το τυρί κότατζ.
- Προσθέτουμε και το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Χτυπάμε καλά.
- Προσθέτουμε τη βρώμη και χτυπάμε ελαφρώς να ενσωματωθεί στο μίγμα
- Βάζουμε τη μισή ποσότητα από το μίγμα στη βάση από ένα στρογγυλό ταψί σιλικόνης με διάμετρο 30 εκ.
- Προσθέτουμε το τριμμένο τυρί.
- Σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μίγμα.
- Προσθέτουμε 1 κτγ λιναρόσπορο στην επιφάνεια.
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα σε χαμηλή σχάρα για 45 λεπτά.