search

Μπιφτέκια γαλοπούλας (τα πιο αφράτα)

Μου ζητάτε παρά πολλοί κ πολύ συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλα που να είναι πραγματικά νόστιμα σαν κ αυτά που τρώμε έξω αλλά να είναι υγιεινά και light! Αυτή η συνταγή είναι η πιο λαχταριστή! Η πιο απολαυστική! Πραγματικά αφράτα! Θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά (διατηρούνται και στην κατάψυξη). Τα συνοδεύω με ψητά λαχανικά και μια βελούδινη sauce από αβοκάντο και φέτα.

Διάβασε επίσης:

Δες εδώ το βίντεο:



Υλικά

Για τα μπιφτέκια
  • 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
  • 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
  • 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. ξύδι
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
  • 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τα ψητά λαχανικά
  • 2 κολοκυθάκια
  • 2 μελιτζάνες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι
Για τη sauce αβοκάντο - φέτα
  • 3 ώριμα αβοκάντο
  • 200 γρ. φέτα
  • 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά γαλοπούλας
  • Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.
  • Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
  • Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα.
  • Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
  • Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά.
Για τα ψητά λαχανικά
  • Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες
  • Τα χαράζουμε σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι
  • Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
  • Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
Για τη sauce αβοκάντο - φέτα
  • Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μπλέντερ
  • Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
  • Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τομές κάθετα
Cool Artisan