Μου ζητάτε παρά πολλοί κ πολύ συνταγή για μπιφτέκια γαλοπούλα που να είναι πραγματικά νόστιμα σαν κ αυτά που τρώμε έξω αλλά να είναι υγιεινά και light! Αυτή η συνταγή είναι η πιο λαχταριστή! Η πιο απολαυστική! Πραγματικά αφράτα! Θα τα φτιάχνεις ξανά και ξανά (διατηρούνται και στην κατάψυξη). Τα συνοδεύω με ψητά λαχανικά και μια βελούδινη sauce από αβοκάντο και φέτα.
Διάβασε επίσης:
- Τα 8 καλύτερα blender της αγοράς κάτω από 30 ευρώ
- Τα 5 καλύτερα μίξερ χειρός της αγοράς από 18 έως 40 ευρώ
- Έρευνα αγοράς: Οι 6 καλύτερες μηχανές espresso για καφέ στο σπίτι
Δες εδώ το βίντεο:
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
Υλικά
Για τα μπιφτέκια- 500 γρ. κιμά γαλοπούλας
- 1 μικρό κρεμμύδι ξερό (τριμμένο)
- 1 μικρή ντομάτα τριμμένη
- 1 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 αυγό
- 1 κ.γ. ξύδι
- 1 κ.γ. μουστάρδα
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης
- 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι
- Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 2 κολοκυθάκια
- 2 μελιτζάνες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
- 3 ώριμα αβοκάντο
- 200 γρ. φέτα
- 1 λεμόνι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
Για τα μπιφτέκια γαλοπούλας- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά γαλοπούλας
- Περνάμε το κρεμμύδι και την τομάτα από το χοντρό του τρίφτη και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο μπολ.
- Ζυμώνουμε καλά το μίγμα
- Το αφήνουμε στο ψυγείο για να σφίξει για μισή ώρα.
- Βγάζουμε το μίγμα από το ψυγείο.
- Τα ψήνουμε στο φούρνο στους 180°C στον αέρα για 40 λεπτά.
- Κόβουμε τα λαχανικά σε λεπτές φέτες
- Τα χαράζουμε σταυρωτά με ένα κοφτερό μαχαίρι
- Τα αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι
- Ψήνουμε στους 180°C στον αέρα μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα
- Βάζουμε όλα τα υλικά μέσα στον κάδο του μπλέντερ
- Χτυπάμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα
- Κόβουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκύθια σε φέτες πάχους 1 εκ.
- Με ένα κοφτερό μαχαίρι κάνουμε τομές κάθετα