Χωρίς δεύτερη σκέψη είναι ο πιο νόστιμος τρόπος για να φας φακές! Ειδικά τις ζεστές μέρες που οι φακές σούπα δεν είναι πολύ “δελεαστική” ιδέα. Οι κόκκινες φακές φτιάχνουν μια βάση για “ψευτο” πίτσα που μπορείς να γεμίσεις με ό,τι toppings θέλεις. Με την ίδια συνταγή μπορείς να φτιάξεις wrap η κρέπες.
Υλικά
Για το ζυμάρι- 1 φλυτζάνι κόκκινες φακές
- 2 φλυτζάνια νερό
- 1 κτγ πάπρικα
- 1 κτγ θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
- 100 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα
- 5-6 ντοματίνια
- 1 πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και αφήνουμε να μουλιάσουν για 3 ώρες.
- Μεταφέρουμε τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και χτυπάμε για 3-4 λεπτά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενή χυλό.
- Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε μέτρια φωτιά. Προαιρετικά μπορούμε να λαδώσουμε ελαφρώς την επιφάνεια του με λίγο ελαιόλαδο σε χαρτί κουζίνας.
- Μόλις πάρει θερμοκρασία ρίχνουμε μία κουτάλα από το μείγμα στο τηγάνι και το απλώνουμε καλά με την κάτω πλευρά της κουτάλας
- Μόλις πάρει χρώμα γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά.
- Επαναλαμβάνουμε για όλη τη ζύμη. Τα υλικά αρκούν για περίπου 4 πίτσες.
- Μεταφέρουμε τις πίτσες σε ένα ταψάκι
- Προσθέτουμε τα toppings από πάνω
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C στη μεσαία σχάρα για 5-6 λεπτά